DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Egyéb

F1 Esports: A Ferrari újonca tarolt, Bereznayt pech üldözte

A virtuális bajnoksághoz csatlakozó olasz csapat két győzelemmel kezdett a szezonnyitón. Bereznay Dániel az élen harcolt, de duplán balszerencsés volt, a címvédő váratlanul gyengélkedett.

Szerdán kezdetét vette a Formula-1 e-sport-bajnokságának harmadik, 2019-es szezonja. Az új évadban már a valódi mezőny minden csapata képviselve van: a kilenc másik istállóhoz a Ferrari is csatlakozott, amely három olasz szimulátoros mellett tette le a voksát. Úgy tűnik, Maranellóban sikerült beletrafálniuk és egy tehetségre akadniuk: David Tonizza, a széria újonca berobbant, és az est három futamából (Bahrein, Kína és Azerbajdzsán) kettőt megnyert, a harmadikon harmadik helyen zárt.



Az évad első felvonásán, Bahreinben éppen a mezőny magyarja, Bereznay Dániel volt Tonizza fő kihívója. A Mercedestől Alfa Romeóhoz átigazoló pilóta számára azonban nullázással ért véget a verseny egy megforgás következtében – egy másik pilóta, Frederik Rasmussen eltalálta a kontrollálatlan autót. Bereznay a kínai versenyen a pole-pozícióból igyekezett revansot venni, de az élen állva műszaki hiba – a fék meghibásodása – miatt kiesett. A magyar az utolsó futamon elért egyetlen hetedik hellyel távozott az első fordulóról.

Az F1 Esports Series előző két szezonját uraló Brendon Leigh váratlanul gyengén indított, dobogón sem végzett, egy negyedik és egy ötödik helyet ért el a Mercedesszel. A pontversenyt Tonizza vezeti, már most kényelmes, 22 pontos előnyben a bakui futamot megnyerő Frederik Rasmussen (Red Bull) előtt.

A szezonnyitó teljes hosszában, három futammal:

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: