DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Verstappen online is bámulatos dolgokra képes

A sportszerűtlen viselkedést nem kell túl komolyan venni, mert sokan direkt arra utaznak, hogy csatázhassanak vele - némi betekintés a holland online versenyzésébe.

Az elmúlt időszakban kétszer is bekerült a hírekbe Max Verstappen az online versenyzésével, egyszer egy szenzációs kör, egyszer pedig egy sportszerűtlen ütközés miatt - erről beszélt egyik barátja, a szintén szimulátorozó Atze Kerkhof, aki szerint a holland F1-es pilóta félelmetesen gyors a virtuális világban is.

"Van úgy, hogy csinálunk egy kört és azt gondoljuk, hogy tökéletes, de aztán jön Max és még lefarag belőle három tizedmásodpercet. Hogy hol találja meg ezeket az időket, az mindenki számára rejtély. Ez a nagyon apró részleteken múlik, a kormányszögön. azon, hogy hogyan fékez, hogyan vált vissza, nagyon apró dolgokban találja meg őket" - idézi Kerkhof szavait az Autosport.

00118023_032



"Az a tény, hogy képes a legutolsó apróságokat is megtalálni, valószínűleg az volt az oka annak, hogy korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo, akit teljes mértékben legyőzött tavaly, ennyire frusztrált lett. Amit Max csinál, azt szinte lehetetlen utánozni, annyira tökéletesen vezet" - éltette tovább a Red Bull hollandját.

Verstappen charlotte-i pályacsúcsa Kerkhof szerint földöntúli kör volt és kiemelte, hogy az utolsó sikánt senki nem tudja úgy megcsinálni, mint ő - annyira pontosan és tökéletesen ment át rajta, hogy teljesen simának tűnik, pedig ha bárki hasonlóval próbálkozik, szinte biztosan a falban köt ki. Arról is beszélt, hogy milyen a holland mentalitása: akár már a harmadik körében képes olyanra, amihez másnak sokkal több időre van szüksége az online világban, pedig meglehetősen tapasztalatlannak számít itt - ha pedig valaki mégis legyőzi, azonnal megpróbál visszavágni.

Ami pedig a sportszerűtlenkedését illeti: "Mindig vannak olyanok, akik Maxra várnak és tönkreteszik a körét, hogy harcolhassanak vele a pályán. Ha ilyen helyzetbe kerülünk, ideje szervezrt váltani. Mások is tolnak le embereket a pályáról, amikor valaki ilyen idegesítővé válik, de amikor Max ilyet tesz, az rögtön szenzációvá válik" - mondta erről, azt pedig csak mi tesszük már hozzá, hogy a holland agresszivitása és forrófejűsége a való életben is okozott már neki problémákat...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: