DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Retro

Gasly: Rengeteget köszönhetek Vettelnek

Pierre Gasly 2017 végén kapta meg a lehetőséget az azóta AlphaTaurivá vált Toro Rosso csapatától, hogy bemutatkozhasson a száguldó cirkuszban. Vettel szavai sokat segítettek neki ebben.

Az AlphaTauri francia pilótája hatodik szezonját tölti már a Formula-1-ben, azonban a Red Bull fiókcsapatának számító istállóból azóta sem sikerült kitörnie. Ugyan 2020-ban megkapta a lehetőséget az energiaitalosoknál, de nem tudott élni vele, és a Belga Nagydíját már ismét a Toro Rosso színeiben kezdte meg.

Azóta egy győzelmet is szerzett már a faenzai istállóval, ez mégsem bizonyult elegendőnek ahhoz, hogy visszakerüljön Max Verstappen mellé, s nem először került hasonló helyzetbe pályafutása alatt. Ugyanis miután 2016-ban megnyerte a GP2 bajnoki címét, nem kapott ülést a csapattól 2017-re a királykategóriában, ezt követően pedig Sebastian Vettelhez fordult segítségért.



„Amikor bekerültem a Red Bull juniorprogramjába, lehetőségem nyílt rá, hogy kicsit közelebbről megismerjem Sebet az utolsó csapatnál töltött évében. Emlékszem – még Szingapúrban történt -, miután megnyertem a GP2-t és nem kínáltak nekem F1-es lehetőséget, egyik este felhívtam őt. Csak egy ötperces beszélgetést szerettem volna vele, hogy adjon tanácsot nekem, hogyan is kellene kezelnem ezt a Red Bull-os szituációt, de egy másfél órás eszmecsere kerekedett ki belőle.”

„El sem hittem, hogy ennyire jófej volt. Mármint azt gondoltam, hogy ő egy négyszeres világbajnok, akkoriban a Ferrari pilótája volt, szóval elég alacsonyan lehettem a fontossági listáján, mégis rám szánt az idejéből 90 percet.”

„Sokat segített abban, hogyan kezeljem a helyzetet és miként tudnám elérni, hogy komolyabban vegyenek. Ezért mindig hálás leszek neki, ezt követően pedig továbbra is közeli kapcsolatot ápoltunk, néhányszor még együtt is vacsoráztunk. Seb nagyszerű versenyző, de emellett fantasztikus ember is!”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: