DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Retro

Massa: Alonso igyekezett mentálisan megtörni

A brazil ex-F1-es karrierje legkeményebb csapattársának nevezte a spanyolt, akinek az oldalán saját bevallása szerint sokat szenvedett a Ferrarinál eltöltött évek során.

Felipe Massa 2006-tól 2013-ig versenyzett a Ferrarinál, ez idő alatt Michael Schumacher, Kimi Raikkönen és Fernando Alonso is volt a csapattársa. Míg a finnel például rendre fel tudta venni a versenyt, sőt 2008-ban kis híján hozzá hasonlóan világbajnok lett, a spanyol ellen ez már nem sikerült. Ezért aligha meglepő, hogy a brazil a kétszeres F1-es világbajnokot nevezte meg legkeményebb csapattársaként egy Instagram kérdezz-felelek során:

alonso-massa-2010-dppi



„A legjobb és egyúttal a legkeményebb csapattárs Alonso volt. Nem Michael ellen akarok ezzel beszélni, de Alonso kétségkívül ugyanolyan tehetséges és gyors volt. Schumacher volt az úr a csapaton belül, amikor én megérkeztem, és olyan volt nekem, mint egy báty. Ugyanakkor Alonsónak sikerült mindent a maga javára fordítania.”

Massát ráadásul már a második közös versenyükön be akarták állítani Alonso mögé, aki megnyerte a 2010-es évadnyitót: „Esett az eső Ausztráliában, és mi a harmadik-negyedik helyen haladtunk. Fernando mögöttem maradt, a csapat pedig arra kért, hogy hagyjam előre menni. Nem engedelmeskedtem, mert semmi értelme nem lett volna, de mentálisan összetört a dolog. Nem volt fair, és ezután igyekezett mentálisan megtörni, hogy végül azt tegyem, amit ő akar.”

„Sokat szenvedtem Alonso csapattársaként” – tette hozzá Massa. „Nem feltétlenül azért, mert nem volt jó móka vele dolgozni, jól kijöttem vele, de a csapaton belül sikerült mindenkit maga mögé állítania, így mindig a maga útját járhatta. Kimivel sosem volt ilyen problémám, ezért keményen kellett dolgoznom ezen az Alonsóval vívott csata során.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: