DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Retro

Ezt nem szereti Schumacherben első csapatfőnöke

Nem Michael Schumachert, de nem is Ayrton Senna a Formula-1 valaha volt legjobbja Eddie Jordan szerint. Méltatlannak tartja a némethez, hogy csak alárendelt csapattársakat fogadott el.

A sportág legsikeresebbje, Michael Schumacher a Benettonnal és főleg Ferrarival szerezte hét világbajnoki címét és 91 futamgyőzelmét, bemutatkozó nagydíjára 1991-ben viszont még a Jordannel került sor. Egykori csapatfőnöke, Eddie Jordan tisztában van vele, hogy egy nagyszerű versenyzőt indított el, Schumacher későbbi pályafutása kapcsán azonban egy ellenérzése van.

„Egyetlen kis problémám van Michaellel” – mondta az OffTheBall.com-nak Jordan. „De ha felidézem azokat a szerződéseket, amiket a Ferrarival kellett aláírnom, a nagy Michael Schumacherre vonatkozó feltétellel… Kétség sem fér hozzá, hogy kiemelkedő tehetség volt, de a szememben egy téren alulmúlta magát.”

 



„Arról van szó, hogy minden szerződésbe, amit Irvine-nal, Barrichellóval vagy akárkivel aláírtam, szerepelt egy záradék, hogy másodhegedűsnek kell lenniük Michael Schumacher mellett” – folytatta az egykori csapatvezető. Eddie Irvine és Rubens Barrichello is versenyzett a Jordannél, mielőtt a Ferrarinál kötöttek ki, mint ismert, alárendelt szerepben.

Ennélfogva Jordan nem tekint Schumacherre minden idők legjobb versenyzőjeként. Sokakat meglephet, kit tart a Formula-1 legjobbjának:

„Szeretném a legjobbnak tartani, de nem tudom. Hasonlóan elképesztő természetadta tehetsége volt, mint Ayrton Sennának, akit azért szerettek az emberek, mert azt akarták hinni, hogy ő legjobb. Talán Michael volt a legtehetségesebb, de számomra a legjobb versenyző, akit nagyjából harminc évem során láttam, az Alain Prost. Az emberek ilyenkor azt mondják, ezt komolyan gondolod? De tudjuk, hogy Prost négy vb-t nyert, egyet fél ponttal veszített el és még egyhez közel volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: