DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Retro

F1-Archív: A Ferrari megszegte az ígéretét

Állórajt a safety car után, Kubica 75 G-vel csapódott be, az FIA a michelines csapatokat hibáztatja, Schumacher nem bánja 1997-et, a Renault kiszáll az F1-ből. Ezek voltak június 20. hírei 1996 óta.

2014: Az Autosport beszámolója szerint a következő szezontól kezdve állórajttal folytatódnak a nagydíjak a safety car-periódusokat követően.

2013: Az FIA meghallgatta a Mercedest és a Pirellit a tesztbotrány kapcsán. Az ítélet holnapra várható, a Mercedes enyhe szankcióra számít.

2012: Stefano Domenicali csapatfőnök elmondása szerint egyáltalán nem tartja kizártnak, hogy a Ferrarinál a jövőben Sebastian Vettel és Fernando Alonso csapattársak legyenek. „Mindketten intelligens srácok, könnyedén elférnek egymás mellett” – mondta az olasz a sajtónak.

2009: Sebastian Vettel szerezte meg a Brit Nagydíj pole-pozícióját, miután Mark Webber az utolsó pillanatokban nem tudott javítani, s csak harmadikként zárt Barrichello mögött. A nap nagy vesztese Lewis Hamilton, aki hazai pályán az utolsó előtti, 19. pozícióban végzett.

2007: A vizsgálóbizottság nyilvánosságra hozta a Robert Kubica balesetéről szóló adatokat: a lengyel 75 G-s becsapódást vészelt át könnyebb sérülésekkel, ami nagyban köszönhető annak, hogy a túlélőcella, ütköző zónák, a HANS és a versenyző sisakja is tökéletesen tette a dolgát.

kubica_2007



2005: Az FIA beidézte a michelines csapatokat, mivel őket is felelősnek tartja a tegnapi botrányért – az USA Nagydíjon mindössze hat autó állt rajthoz, miután a franciák ügyfelei biztonsági okokból nem vállalták a versenyzést.

2004: Michael Schumacher győzött Indianapolisban öccse súlyos balesete után, Baumgartner Zsolt pedig pontot szerzett! A verseny összefoglalója mai Retro-cikkünkben olvasható.

2002: Rubens Barrichello egy interjúban elárulta, hogy kérdőre vonta csapatát, mielőtt átadta ausztriai első helyét Michael Schumachernek, ugyanis a Ferrari korábban azt ígérte neki, hogy nem kell futamgyőzelemről lemondania – semmilyen helyzetben. „Jean megígérte ezt, s meg is említettem neki a rádión. Erre azt felelték, hogy később megbeszélhetjük a dolgot, most viszont tegyem, amit a csapat érdeke diktál.”

2002_spielberg_2_1

2001: Michael Schumacher a BBC-nek nyilatkozva kifejtette, hogy nem bánta meg, hogy 1997-ben Jerezben nekiütközött Jacques Villeneuve autójának a bajnoki csata hevében. „Ayrton Sennán nőttem fel, emlékszem a közte és Prost közt történt incidensekre. Ez benne van a játékban.”

1998: Jos Verstappen veheti át Jan Magnussen helyét a Stewart csapatnál, miután a brit istálló nem volt elégedett a dán versenyző teljesítményével, aki másfél év alatt csupán egyszer szerzett pontot a csapat színeiben.

1997: Meg kell műteni a tegnap tesztbalesetet szenvedő Gianni Morbidellit, így a Saubernek helyettest kellett kijelölnie. A 22 éves Norberto Fontana a következő, Francia Nagydíjon debütál az F1-ben.

1996: A Renault bejelentette, hogy a következő szezon végén elhagyja a Formula-1-et, mivel minden maguk elé kitűzött célt teljesítettek már.

2011-06

A magazin 2011. júniusi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: