DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Retro

F1-Archív: Kimin ment el Chilton pontja?

Speciális festést visel a Renault, tőzsdére vittek egy versenyzőt, politikusból lett tesztpilóta, Schumacher teszt helyett focizott, a Goodyearnek pedig elég volt az F1-ből. Június 5. F1-es hírei 1996 óta.

2014: Max Chilton úgy érzi, hogy karrierje első pontjaitól fosztotta meg a safety car mögötti ütközés Kimi Raikkönennel a Monacói Nagydíjon, melyért nem érzi magát felelősnek. Csapatának, a Marussiának viszont összejöttek az első pontok, hiszen Jules Bianchi a 9. helyen végzett.

chilton_monaco



2009: Éledezik a McLaren, már ami a pénteket illeti, hiszen Heikki Kovalainen zárta az élen a Török Nagydíj második szabadedzését – mindössze hat ezreddel megelőzve Fernando Alonsót. Az esélyesek egyelőre tartalékolnak, hiszen Vettel az 5., Barrichello a 8., Button pedig a 12. helyen végzett.

2008: A Toyota szerint legfőbb ideje lenne, hogy a Formula-1 túllépjen Max Mosley szexbotrányán, miután az FIA elnöke sikeresen „túlélte” a bizalmi szavazást. Mindezt annak ellenére nyilatkozták a japánok, hogy ők is a gyártók azon sorába tartoztak, akik felkérték Mosleyt, hogy „gondolja át a helyzetét”.

2006: Speciális, a kínai kultúrát idéző festést visel majd a hétvégén Silverstone-ban a Renault két autója. Nem ez a franciák első ilyen akciója, a 2005-ös Francia Nagydíjon már láthattunk tőlük hasonlót.

renault_2006_brit

2004: A McLaren sikeresen tesztelte az átalakított idei versenygépét, az MP4-19B-t, ami azt jelenti, hogy egy hónapon belül be is vethetik azt – a következő két, egyaránt tengerentúli futamon még a régi autóval vesznek részt a wokingiak.

2003: Elkelt az összes Justin Wilson-részvény, így sikerült összegyűjteni azt a kétmillió dollárt, mely biztosítja a versenyző helyét a Minardinál. A részvényesek többsége 500 vagy 1000 fontot fektetett be a magas brit pilóta karrierjébe.

2002: Szlovák tesztpilótát szerződtetett a Minardi csapata: a 36 esztendős Jirko Malcharek, aki egyúttal hazája parlamentjének képviselője is, a múlt héten már ki is próbálhatta az autót a vairanói tesztpályán.

malcharek

2000: Ralf Schumacher kórházba került tegnapi monacói balesete miatt, mely során egy körülbelül 7-8 centis vágás keletkezett a lábán. A baleset az 1-es kanyarban történt, amikor a német versenyző a bokszból kihajtó Mika Hakkinen miatt lehajtott a poros részre, majd elmérte a féktávot.

1999: Teljesen átalakul a BAR vállalati struktúrája, melynek értelmében négy alelnök tartozik majd Craig Pollock alá, aki ügyvezető igazgatóból elnök-vezérigazgató lesz.

1998: A Goodyear egyértelműen közölte, hogy döntésük, miszerint elhagyják a Formula-1-et, végleges és megváltoztathatatlan. Az okok közt elsősorban a szabályváltozásokat és a magas költségeket jelölték meg.

1996: Az eső miatt félnapos csúszással kezdhette meg a tesztelést Michael Schumacher Imolában, ám a kiesett időt nem tétlenséggel töltötte: a szerelők és a mérnökök rögtönzött futballmeccset vívtak egymással. A német előbbi csapatba állt be, s meg is nyerték a mérkőzést 4-2 arányban.

2004-06

A magazin 2004. júniusi címlapja - az aktuális AFM ajánlója és előfizetési információk itt.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: