DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Ralikrossz

Ismét győzött Solberg legfőbb kihívója

A Ralikrossz Világbajnokság tabelláját a szezon kezdete óta kényelmesen vezető Petter Solbergnek a hajrára mégis lehet félnivalója, miután Timmy Hansen újabb győzelemmel közeledett hozzá.

A sorozat a hétvégén a franciaországi Loheacben versenyzett 75 000 rajongó előtt, ami hazai pályaként szolgált Solberg és Hansen csapatának, a Citroennek és a Peugeot-nak is.

A hat résztvevővel zajló döntő is a fenti két nagyágyú csatáját hozta, akikhez Mattias Ekström, Robin Larsson, Johan Kristoffersson és Jean-Baptiste Dubourg csatlakozott. A rajtot Hansen kapta el a legjobban, és az élre is állt. Az első kanyarban Ekström a belső íven próbált elfordulni Kristoffersson mellett, de a két autó összeért, a DTM sztárja megpördült, így nagy hátrányba került és el is veszítette esélyét a dobogóra.

b32fe46a-783b-4611-a136-c74ba56b5c60



Hansen végül három másodperces előnnyel nyert a hatkörös verseny végén, Solberg pedig második lett, miután kivédekezte Dubourg támadásait - a francia nem állandó résztvevője a szezonnak, de meglepő dobogója révén a hazai közönségnek is adott okot az ünneplésre.

A svéd Hansen a norvégiai forduló után egymást követő második győzelmét aratta, és ezzel 37 pontosra csökkentette hátrányát a tabella élén álló Solberggel szemben. A szezonból még négy forduló van hátra, és a mezőny legközelebb a barcelonai F1-es pálya egy szakaszán fog versenyezni.

A hétvégén debütált a ralikrossz-vb-n a Citroen négyszeres WTCC-bajnoka, Yvan Muller, aki az Albatec Racing Peugeut-ját vezette, de miután már az előfutamban kiforgatták, nem jutott be az elődöntőbe sem.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: