DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
Ralikrossz

Piquet Jr. Ken Blockot legyőzve nyert

A Formula-E ezekben a napokban rendkívül elfoglalt bajnoka első győzelmét szerezte meg az amerikai székhelyű Global Rallycross Championship washingtoni fordulóján.

Nelson Piquet Jr. nevét elsősorban a Formula-E-vel kötjük össze, hiszen júliusban ő lett az elektromos széria első szezonjának bajnoka, aki rajthoz áll az ősszel induló második évadban is. A formaautók mellett Piquet azonban ralikrosszban is érdekelt, az amerikai GRC szériában, ahol 2013 óta hajt. Hétvégéig már hat dobogós hellyel rendelkezett, első győzelmére azonban 21. próbálkozásáig várnia kellett.

Piquet előfutamát és az elődöntőt is megnyerte, a döntő startjánál pedig rögtön az élre állt. Lényegében végig vezetett Ford Fiestájával, a svéd Patrik Sandell azonban folyamatosan nyomában loholt a lehetőségre várva. Piquet nem hibázott, így Washington D.C.-ben első ízben állhatott a dobogó legfelső fokára, Sandell és a szintén sorozatban versenyző, annak pontversenyét vezető Ken Block előtt.



„Nagyon különleges nap számomra. Kevesebb, mint két hónap telt el azóta, hogy egy világsorozatot nyertem meg Londonban, most pedig boldog vagyok, hogy a pódium csúcsára tudtam állni Washingtonban. Kitüntetve érzem magam, hogy ilyen sok erős és tapasztalt ralikrosszos ellenében tudtam nyerni. Igazán hosszú és nehéz hét volt, de a versenyző helye a pályán van, és a győzelemnél jobb jutalom nincsen.”

Utolsó mondatával Piquet még szerényen is fogalmozott. Hétfőn és kedden a Formula-E doningtoni közös tesztjén vett részt, ezek után az egyesült államokbeli Sonomába utazott, ahol a Penske IndyCar-autóját próbálhatta ki. Ezután jött a GRC-hétvége, hétfőn pedig újra Nagy-Britanniába utazik, a Formula-E következő tesztjére…

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: