DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 14. péntek
Ralikrossz

Yvan Muller is bemutatkozik a ralikrossz vb-n

Petter Solberg, Mattias Ekström és megannyi, a motorsport egyéb válfajából ismert sztárpilóta után a WTCC négyszeres világbajnoka, Yvan Muller is kedvet kapott a ralikrosszhoz. Hazai vb-futamán fog bemutatkozni.

Jobban belegondolva és Yvan Mullert ismerve, ez is csak idő kérdése volt. A francia klasszis a legendás francia jégverseny, az Andros Trophy korábbi tízszeres győzteseként és a WTCC négyszeres bajnokaként sohasem riadt vissza a vas a vas elleni küzdelmektől a pályán, ezért úgy gondoljuk, a ralikrossz kifejezetten feküdni fog a stílusának.

A 45 éves pilóta már az első teszten is túl van az Albatec Racing 600 lóerős Peugeot 208-as versenygépével, amelyet a szeptember 4-6-i, hazai, loheaci vb-futamán is vezetni fog majd. A tesztről készült rövid videót itt lehet megtekinteni:

Két éve ugyanezen a pályán mutatkozott be a ralikrosszban Muller jelenlegi WTCC-s csapattársa, a korábbi kilencszeres rali-világbajnok Sebastien Loeb is, aki az akkor még „csak” Európa-bajnokságként futó versenysorozat helyi fordulóján az elődöntőig jutott, de a vártnál picit gyengébb szereplés ellenére nagyon jól érezte magát, a francia szurkolók pedig valósággal megőrültek a puszta jelenlététől is.

Hasonló felhajtás várható idén Yvan Muller tiszteletére is, ami ha hozzávesszük, hogy tavaly a promóter által publikált hivatalos adatok szerint nem kevesebb mint 70 ezer néző tombolta végig a helyszínen a loheaci vb-futamot, így idén könnyen megdőlhet majd minden eddigi nézőcsúcs a francia forduló alkalmával. 



„Régóta szerettem volna kipróbálni magam a ralikrosszban, már 4-5 éve ott motoszkál ez a gondolataim között, de eddig nem adódott igazán jó alkalmam és lehetőségem, hogy belevágjak ebbe” – kezdi Muller. „Már alig várom a loheaci versenyt. Egyrészt, mert ez nagyon nagy ismeretségnek örvend Franciaországban, másrészt, mert a ralikrossz mostanra nagyon magas szintre emelkedett, ezért úgy érzem, eljött az idő, hogy én is a részesévé váljak. A faleyrasi teszt az Albatec 208-asával jó volt. Ez volt a legelső tapasztalatom egy ralikrosszautó volánjánál, úgyhogy sokat tanultam arról, hogy miről is szól ez a sport valójában.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: