Steward
Bognár Viktor
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. október 14. hétfő
Off-road

Makai György újabb győzelemmel zárt

A ralikrosszban az idei esztendőben debütáló Hankook RacerCup RX ezen a hétvégén a Kakucsringen szállt harcba az értékes pontokért. Az újabb hazai pályán már csak az volt kérdés, hogy a bajnokságban magabiztosan vezető Makai Györgyöt ki tudja megszorongatni, hiszen itt a pályaautós múlt sokat jelentett.

A rendkívül szűk többnyire aszfaltos szakaszon azonban most sem talált legyőzőre, az előfutamokon, majd az elődöntőkön is ő bizonyult a leggyorsabbnak, így előnyét tovább növelve érkezik a máriapócsi folytatásra. 

HRC_RX_Kakucs_6

Az előzésre igencsak alkalmatlan pályán, a versenyzők mégis megpróbáltak pozíciókat javítani, éppen ezért már az első nap is sok volt a kontakt és az apróbb ütközés.

HRC_RX_Kakucs_5

A döntők reggelén egy óriási felhőszakadás alapozta meg a hangulatot, a bemelegítések csak a vizes pályákon zajlottak. Szerencsére azonban, az égiek nagyon kegyesek voltak a Hankook Racer Cup RX mezőnyéhez, hiszen mire a verseny komoly része következett meg is száradt az aszfalt. Nagyon szorosak voltak a döntők és az elődöntők, amiből Csuti László került ki másodikként, míg a dobogó harmadik fokára Takács Balázs állhatott. 

HRC_RX_Kakucs_2

A kakucsringi hétvége eredménye meglepően alakult, hiszen a bajnokságban a második helyen érkező Boldizs Bence csak a negyedik lett, míg a harmadik helyen tanyázó Somogyi Márk az elrontott elődöntő miatt még a döntőbe sem fért be. Kismarty- Lechner Gábor pedig a Red Bull Ringes elfoglaltsága miatt ezen a hétvégén nem is állt rajthoz.

Pünkösdkor folytatódik a kétnapos küzdelem ezúttal Máriapócson, ahol újabb hajrában érkeznek a versenyzők a bajnokságot már igencsak meghatározó pontokért!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?