DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Off-road

A Slovakia Ring után itthon is debütálhat a Hankook Racer Cup

A hétvégén a máriapócsi pályára érkezik a 2019-ben rallycross-ban bemutatkozó Hankook Racer Cup RX, ami a mezőny nagy részének újdonság lesz. Igaz most is lesznek olyanok, akik ebben a szakágban már próbálgatták szárnyaikat, így számukra ismerős lesz a környezet. A magyar pálya adta körülményeket már nagyon várta a mezőny, hiszen hatalmas nézősereg előtt versenyezhetnek. A szakasz érdekességét adja, hogy itt a célegyenes sokkal rövidebb, így sokkal nagyobb jelentősége lesz a rajtolásnak.

A Hankook Racer Cup RX színeiben induló versenyzők majdnem teljes létszámmal –a Szlovakiaringen  balesetet szenvedett Oszkó Nándor Péter ugyanis még nem ülhet erre a versenyre  autóba - állnak a Húsvét hétvégi rajthoz. 

HRC_RX_6



Az első verseny tapasztalatait a pilóták biztosan kamatoztatni tudják, levonták a következtetéseket a szlovákiaringi hétvégéből. A mostani helyszín sokaknak teljesen új pálya, ahol rengeteget kell tanulni, a váratlan a körülményeket pedig, jól kell tudni kihasználni. A Hankook Racer Cup RX versenyzői a nyitó futamon sok tapasztalatot gyűjtöttek, tudják, hogyan kell logikailag is felépíteni egy rallycross-os hétvégét, a megszerzett információkkal pedig még szorosabb lehet a verseny.

HRC_RX_2

Egy izgalmas hétvégének nézünk elébe, ahol mint a slovakiaringi első hétvégén,  nagy csaták várhatóak. A 2019-es bajnokságot indító futam Makai György abszolút győzelmével zárult, vajon ez most is megmarad vagy fel tudnak zárkózni a többiek hozzá? A vasárnap és hétfőn tartott futamokon mindenre fény derül!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: