DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 27. csütörtök
Off-road

Nitró: Bajnoki ezüst autókrosszban!

Nyitray Béla – vagy, ahogy mindenki ismeri: Nitró – a hazai autósportélet egyik legismertebb, legsokoldalúbb egyénisége. A korábban a gyorsasági szakágban több bajnoki címet is szerző pilóta, idén a ralikrossz ob mellett az autókrossz ob futamain is érdekelt volt, így október első hétvégéjén egy tripla nyirádi szezonzáró várt rá.

Október 4-én és 5-én ugyanis két nap leforgása alatt három versenyt rendeztek a Nyirádi Motorsport Centrumban, Nitró pedig mindhármon rajthoz állt. A Magyar Nyílt Ralikrossz Bajnokság Super1600-as kategóriájában megszokott Opel Corsájával szállt harcba a minél előkelőbb helyezésekért, és mindkét nap versenyében sikerült kivívnia az A-döntős szereplést. Szombaton az 5., vasárnap a 6. helyet szerezte meg, és az így szerzett pontoknak köszönhetően végül a 6. helyen zárta a bajnokságot.



 

Az autókrosszozók közös rendezésű FIA Közép-Európai zóna-, magyar- és osztrák bajnoki futamán még több sikerélmény jutott neki, hiszen kétkerék-meghajtású széria 1,6-os Peugeot-jával a 2. helyre kvalifikálta magát a döntő rajtrácsára, és végül a dobogós, 3. pozícióban zárta a versenyt. Előtte csak külföldi versenyzők végeztek, turbó 2000-es, összkerekes versenytechnikával, és az összesített pontversenyben is csak egy ilyen autóval versenyző olasz pilóta, Michele Ottoboni tudott idén több pontot gyűjteni nála, így egy bajnoki ezüstéremmel gazdagodott.



 

„Nagyon örülök neki, hogy az év végi összesítésben sikerült megszereznem a 2. helyet, mert én alapvetően nagyon eredménycentrikus vagyok, és jó érzés, hogy alanyi jogon mehetek majd az év végi szakági díjkiosztóra. Úgy gondolom, nem vallottam szégyent első autókrosszos évemben, és kihoztam a lehetőségeimből, amit lehetett, ezért jó szájízzel zárom ezt az évet. A nyirádi futam zónabajnoki is volt egyben, és előttem csak összkerekes autókkal futó, külföldi versenyzők végeztek, ezért erre a 3. helyre különösen büszke vagyok” – mondta el Nitró, aki végül az év hátralevő részére vonatkozó terveit is felfedte:

 

„Idén a Mecsek Ralin mindenképp szeretnék még rajthoz állni, mivel ez hazai versenyem, és ez nagyon-nagyon fontos nekem. Ezen kívül az év végi meghívásos raliversenyek közül is szeretnék minél többön rajthoz állni, a Szilveszter Ralin például majdnem biztosan ott leszek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: