DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Még több lila: itt a Pramac Ducati

A MotoGP tavalyi csapatvilágbajnoka leplezte utolsóként 2024-es festését: Jorge Martin és Franco Morbidelli motorja még inkább lilába borult.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Már mindkét előszezoni teszten túl van a MotoGP mezőnye, a Pramac Racing mégis mostanáig várt a saját motorbemutatójával. Ennek részben az volt az oka, hogy a Ducati első számú szatellit csapatának egy ideje együttműködést kötött a Formula-1-gyel, s az eseményre az F1 évadnyitó Bahreini Nagydíjának helyszínén, a szerdai médianapon került sor.

A Pramac dizájnja is megújult, az eddiginél is dominánsabbá vált a névadó szponzor, a Prima lila színe, emellett némi vörös és fekete vegyül benne. Mutatjuk mindezt képeken is:

pramac-1-v2



A Pramac Racing tavaly szatellit istállóként nyerte meg a csapatvilágbajnokságot a MotoGP-ben, Jorge Martin pedig egészen az idényzáróig harcban volt Francesco Bagnaiával az egyéni titulusért. A spanyol idén is náluk fog versenyezni, mellé viszont Franco Morbidelli személyében új csapattárs érkezik: az olasznak nem indult jól az éve, hiszen akkorát esett egy portimaói edzésmotorozás közben, hogy a sepangi és a katari teszteket is kénytelen volt kihagyni.

A 2024-es, rekordot jelentő 21 fordulót tartalmazó MotoGP-szezon a jövő hétvégén rajtol a Katari Nagydíjjal.

pramac-3

pramac-2

pramac-4

pramac-5

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: