DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 22. hétfő
Motor

A Balaton Park Circuitre látogat a Superbike-vb

A várakozásoknak megfelelően bekerült a szériamotoros világbajnokság 2024-es naptárába az új magyar pálya: augusztus végén látogat a mezőny hazánkba.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A Superbike-világbajnokság jerezi idényzáró hétvégéjét megelőző csütörtökön bejelentették a sorozat 2024-es versenynaptárát, amelyet izgatottan várhattak a magyar motorsportrajongók, elvégre jó esély volt rá, hogy a menetrendbe bekerüljön a néhány hónapja átadott vadonatúj pálya, a Balaton Park Circuit.

Nos, ez így is történt: az augusztus 23-25-i hétvégén, azaz az állami ünnepet követő napokban érkezik hazánkba a Superbike-vb – ezzel 1990 óta először látogat Magyarországra majd a WSBK. Fontos azért hangsúlyozni, hogy a Balaton Park Circuit megcsillagozva szerepel a menetrendben, azaz a hivatalos homologizációt még nem kapta meg.

wsbk_1A balatonfőkajári létesítményt idén májusban adták át, s néhány héttel ezelőtt adott otthont az első komoly nemzetközi és hazai versenyeknek:a #FirstLap Cup keretében ott zárta szezonját az FIA Formula-4-es közép-európai zóna bajnoksága, a Swift Cup Europe, valamint a hazai túraautós sorozatok is. A Superbike-világbajnokság hazai fordulójával pedig immár a kétkerekű motorsportok egyik elitszériáját is fogadja majd a Balaton Park, amely amúgy a MotoGP 2024-es naptárába is bekerült tartalékhelyszínként.

A bejelentésből az is kiderült, hogy a magyar versenyhétvégén a Superbike mellett a Supersport kategória teszi majd tiszteletét, a legkisebbek, a Supersport 300-as vb menetrendjébe viszont nem került be a helyszín.

Ami a WSBK-naptár további részeit illeti: a 12 fordulós évad szokás szerint február végén Phillip Islanden startol, amely az egyetlen Európán kívüli helyszín lesz. A Balaton Park mellett még az olaszországi Cremona Circuit debütál majd jövőre.

A Superbike-vb 2024-es előzetes versenynaptára:

Február 23-25. Phillip Island, Ausztrália
Március 22-24. Barcelona, Spanyolország
Április 19-21. Assen, Hollandia
Június 14-16. Misano, Olaszország
Július 12-14. Donington, Egyesült Királyság
Július 19-21. Most, Csehország
Augusztus 9-11. Portimao, Portugália
Augusztus 23-25. Balaton Park, Magyarország
Szeptember 6-8. Magny-Cours, Franciaország
Szeptember 20-22. Cremona Circuit, Olaszország
Szeptember 27-29. Aragon, Spanyolország
Október 11-13. Jerez, Spanyolország
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: