DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
Motor

„A fej döntése volt, nem a szívé” – Marquez

A Repsol Hondát 11 év után elhagyó spanyol motoros megható üzenetet osztott meg, amellyel az egyik csapattagjától búcsúzott.

Szerdán vált hivatalossá, hogy Marc Marquez a szezon végén, közös megegyezéssel távozik a Repsol Hondától, amelynek színeiben az eddigi 11 szezonjában versenyzett a MotoGP-ben, s amellyel összesen hat vb-címet, 59 győzelmet, 101 dobogós helyezést és 64 pole-pozíciót szerzett. A döntésre a Honda mélyrepülése miatt volt szükség, s bár jelen sorok írásakor az még nem hivatalos, a 30 éves versenyző szinte biztosan a Gresini Racing szatellit Ducatiján fog kikötni 2024-re.

Marquez előbb egy megható videós összeállítással búcsúzott az alakulattól, később pedig Instagram-sztoriban egy még szívhez szólóbb üzenetet osztott meg egy könnybe lábadó szemű arcképe kíséretében, amelyet az egyik csapattagnak címzett saját bevallása szerint:

motogp-marquez-repsol-honda-1



„Szeretném megosztani veletek az üzenetet, amit az egyik csapattagnak küldtem: Nem tudom, hol kezdjem. Nem tudom, helyesen vagy rosszul cselekszem-e, nem tudom, mi fog történni a jövőben. Nem tudom, hogy mindez jól fog-e elsülni, amit viszont tudok, hogy mi mindent értünk el együtt. Ez volt életem legnehezebb döntése, amelyet a fejem és a bátorság vezetett, nem pedig a szívem. A szívem mindig a tiétek lesz, mindig. Támogattatok engem, és támogatni is fogtok.”

„De egy dolog világos: újra a világ legjobb motorosa akarok lenni, és ehhez élveznem kell azt. Azt az elméletet használtam, amit egy hegymászó mondott abban a könyvben, amit elolvasásra hagytál nálam. Ha meg tudom mászni három nap alatt az Everestet, miért másznám meg öt nap alatt? Logikus, hogy sokkal kockázatosabb három nap alatt megpróbálni. Sokkal inkább kiteszed magad dolgoknak, és talán nem is lehetséges, de ha nem próbálod meg, nem fogod elérni.”

„Sosem lehet tudni. Mindig azt mondtam nekem és ezt alkalmaztam: kövesd az ösztöneidet, senki sem győzhet le a karaktereddel és a golyóiddal. Most ez annak az ideje, hogy a szív beszéljen, és mint tudod, a kapcsolatunk rendkívül különleges, ezért remélem, hogy még keresztezni fogják egymást az útjaink. Élvezzük ezt a hat partit, ami még hátra van az idei évből.”

motogp-marquez-repsol-honda-2

Marquez bejegyzése egyébként azt is megerősíti, amiről a Motorsport.com számolt be, miszerint a nyolcszoros világbajnok egyedül fog távozni a Repsoltól, egyetlen mérnökét vagy szerelőjét sem viszi magával a Gresinihez, beleértve a vezető mérnökét, Santi Hernandezt.

A Ducati ugyanis állítólag nem díjazta volna, ha olyanok lepik el a szatellit alakulatuk bokszát, akik esetleg egy év után már tovább is állnak Marquezzel karöltve, aki minden bizonnyal egyetlen évre ír majd csak alá, hogy szabadon nézelődhessen 2025-re, amikor a szerződések többsége lejár a MotoGP-ben – a pletykák szerint egyébként a KTM felé venné az irányt a spanyol…

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: