DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
Motor

Bezzecchi rekorddal nyitott Spielbergben

A VR46 olasz versenyzője volt a leggyorsabb pénteken a Red Bull Ringen Vinales és Bagnaia előtt. Quartararo épp a top 10-ben, Marquez Q1-re kényszerült.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A stájer hegyek között megszokottnál melegebb idő fogadta a MotoGP mezőnyét péntek délelőtt az Osztrák Nagydíj első szabadedzésén. A tét nélküli tréningen Johann Zarco bizonyult a leggyorsabbnak Fabio Quartararo és Maverick Vinales előtt, míg Marc Marquez amellett, hogy a Honda új aerodinamikai csomagját próbálgatta, egy bukással hívta fel magára a figyelmet.

A lényeg persze délután, immár felhősebb körülmények között következett, hiszen a Silverstone-tól életbe lépett lebonyolítás-változtatás értelmében már csak az a gyakorlás döntött a Q2-be jutásról. Viszont az időjárás is közbe akart szólni: az egyórás tréning második felében néhány csepp eső is hullott – igaz, végül száraz maradt az aszfalt.

motogp-bezzecchi-spielberg-1



Ennek megfelelően szokás szerint az utolsó tíz-tizenöt percben láthattuk az igazi tűzijátékot: a leggyorsabbnak végül Marco Bezzecchi bizonyult, méghozzá bő két tizeddel a korábbi körrekordot is megdöntve – annak ellenére, hogy a hajrában félreállt a VR46 Ducatival. Vinales zárt a második helyen, a vb-éllovas Francesco Bagnaia a harmadikon, majd jött Brad Binder, Johann Zarco, Jorge Martin, Aleix Espargaro, Alex Marquez, Fabio Quartararo és Miguel Oliveira. Ők fértek a top 10-be és jutottak ezáltal a holnapi kvalifikáció második felvonásába.

Ez nem sikerült többek között Marc Marqueznek, aki Pol Espargaróval kisebb incidensbe is keveredett: a hondás a 4-es kanyar féktávján érte utol a belső íven haladó honfitársát, megbicsaklott a motorja, majd némileg méltatlankodott a nyolcszoros világbajnok. Q1-re kényszerül még Jack Miller, az edzésen bukó Enea Bastianini, valamint a Yamahától idény végén már biztosan távozó Franco Morbidelli is.

Folytatás szombaton délelőtt egy újabb tét nélküli szabadedzéssel, majd az időmérővel.

A péntek délutáni edzés eredménye (a top 10 Q2-be jutott):

motogp-spielberg-fp2

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: