DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
Motor

Bezzecchi rekorddal a pole-ban, Marquez ütközött

A hétvégét eddig uraló VR46-os volt a legjobb az asseni időmérőn, megelőzve Bagnaiát és Marinit. Martin a tizedik, Marquez a Q1-ben keveredett bizarr incidensbe.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Szombat délelőtt egy tét nélküli szabadedzéssel indult a MotoGP-sek programja Assenben, amelyet a pénteki tréningekhez hasonlóan Marco Bezzecchi zárt az élen. Aztán viszont egyből következett az időmérő első felvonása, amelyben több nagyágyúnak is jelenése volt. Végül Johann Zarco és Miguel Oliveira kaparintotta meg a két továbbjutó helyet, megelőzve Fabio di Giannantoniót, Takaaki Nakagamit és Franco Morbidellit.

A Q1 legfontosabb eseménye azonban Enea Bastianini és Marc Marquez között történt: az utolsó percekben jártunk már, amikor az olasz és a mögötte haladó spanyol egyaránt lassan, nem az ideális íven haladt, a közben másfelé is tekingető hondás pedig hátulról belement a Ducatiba – aminek Marquez bukása lett az eredménye. A még a múltkori sachsenringi bukásainak a következményeivel is küzdő nyolcszoros világbajnok amúgy a 17., Bastianini a 18. helyre kvalifikálta magát.

motogp-marquez-bastianini-crash



A legjobb rajthelyekről döntő Q2-ben az első körök után újra Bezzecchi vezetett, megelőzve a világbajnoki éllovas Francesco Bagnaiát, valamint az apriliás Maverick Vinalest. Ellenben a múlt heti győztes Jorge Martin számára rosszul indult a kvalifikáció, hiszen elcsúszott a Pramac Ducatival.

Bezzecchit a hajrában sem lehetett megfogni, a VR46 olasz versenyzője 1:31,472-es körrekorddal húzta be a pole-pozíciót. Bagnaia 61 ezredes lemaradással lett második, míg Bezzecchi csapattársa, a végén egy esést is produkáló Luca Marini teszi majd teljessé az első sort. Fabio Quartararo rég nem látott erős időmérőt produkálva negyedik lett, megelőzve a KTM-es Brad Bindert és a két gyári Apriliát. Martin végül csak a tizedik pozíciót szerezte meg.

Folytatás 15 órakor a sprintfutammal.

Az időmérő végeredménye:

motogp-assen-qp

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: