DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 20. hétfő
Motor

Kovács Bálint: Felkészültünk, jöhet a nagy száguldás

A H-Moto Team pilótája elvégezte az utolsó simításokat a Maco Racing Team versenyzőjeként Le Mans-ban, ahol a hétvégén a legendás 24 órás viadalt rendezik.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Befejeződött a felkészülés Kovács Bálint számára az idei Endurance-világbajnokságra, hiszen ezen a hétvégén elkezdődik a 2023-as Endurance-világbajnokság. A H-Moto Team versenyzője a Maco Racing Team állandó versenyzőjeként az EWC valamennyi európai futamán rajthoz áll a Superbike kategóriában.

2023-04-13_Kovacs_Balint_LeMans3_Foto_Izsó_KrisztiánBálint már több teszten van túl idén a szlovák csapattal és a Yamaha motorjával. Egyrészt hetekkel ezelőtt hat napon keresztül tesztelhetett Spanyolországban a H-Moto Team versenyzője, másrészt pár napja az április 15-16-án megrendezendő Le Mans-i 24 órás vb-futam hivatalos tesztjén vett részt a Maco Racing Teammel. A hét elején privát edzéseken vettek részt, ahol már együtt volt a három fős csapat: Bálinton kívül Enzo Boulom és Anthony West ül a Yamahán. Az idei első vb-futam helyszínén sok hasznos információt gyűjtöttek, ahol főleg a vizes beállításokat tekintve léptek sokat előre.

2023-04-13_Kovacs_Balint_LeMans1_Foto_Jacek Świderek

„Meglehetősen kaotikus volt az időjárás a verseny előtti utolsó nem hivatalos gyakorláson. Délelőtt elsősorban a versenymotor bejáratása volt a feladatunk, ahol mindhárman körülbelül öt-öt gyors kört tehettünk meg. Délután akartuk a száraz beállításokat kipróbálni, ám ahogy a pályára gurultunk, azonnal leszakadt az ég. Azonnal váltottunk, így végig a vizes beállításokkal foglalkoztunk, és ezen a téren rengeteget léptünk előre. Felkészültünk, jöhet a nagy száguldás. Innentől kezdve éles lesz minden egyes méterünk, amit a pályán megteszünk. Őszintén remélem, sikerül újra egy remek eredményt elérnünk” – fogalmazott Kovács Bálint.

A 21 éves motoros harmadik alkalommal áll rajthoz a legendás 24 órás vb-futamon. Csütörtökön egy szabadedzés mellett 17 órától rendezik az első időmérőt, majd este fél kilenctől az éjszakai gyakorlás következik. Pénteken 11.50-től rendezik a második időmérőt, majd szombaton a délelőtti bemelegítő edzés után 15 órakor elrajtol az idei első EWC vb-futam.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: