DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Sebestyén Peti: Bukás és nulla pont Barcelonában

Nehéz hétvégét teljesített a Supersport-világbajnokság katalán fordulóján a magyar motoros, akinek szombaton már az első kanyarban véget ért a futama, vasárnap pedig a 20. helyen futott be.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A pénteki szabadedzések után egyáltalán nem volt elégedett Sebestyén Péter, hiszen nem sikerült felvenni a megfelelő ritmust és nem tűnt működőképesnek az irány, amit mérnökeivel jónak gondoltak. Szombatra jobb lett a motor, de volt még egy kisebb lépéshátrány, így csak a 15. pozicíóba tudott kvalifikálni a felszáradó pályán rendezett időmérőn. A mezőny azonban nagyon egyben volt, így Peti pozitívan állt az előtte lévő futamhoz – amely aztán gyorsan véget ért számára, mert a rajtot követően rögtön az első kanyarban fellökte őt egy másik pilóta.

sebestyen-peti-barcelona-bukas



„Pénteken furcsa napunk volt itt Barcelonában, mert az a beállítás, amivel kezdtünk, nem volt versenyképes. A Superpole-ra már jobban éreztem magam a motoron, ám sajnos akkor tartottunk csak ott, ahova a többiek már pénteken nap végén megérkeztek. Ennek ellenére azt éreztem, versenyképes lehetek, egészen addig, amíg a rajt után ki nem löktek. Sajnos a rossz rajtpozíciónak ez a legnagyobb hátránya, hogy túlságosan a sűrűjéből indulok, ahol gyakori az ilyen felelőtlen viselkedés. A pozitívum, hogy vasárnap még előttünk áll egy futam, ahol lesz még lehetőség a bizonyításra” – mondta el a HUMDA pilótája még az első futam után.

Vasárnap aztán ismét izgalmas futamot hozott a Supersport-világbajnokság: Sebestyén Peti a rajt után azonnal előretört, ám sajnos nem működött alatta a motor, így visszacsúszott a mezőny végére és végül a 20. helyen intették le.

„A mai nap nagy csalódás volt. Lágy gumit választottunk a versenyre, ami az időmérőn jól működött, de a versenybeállításokkal egyáltalán nem voltam versenyképes. Nem fordult a motor, a kanyarok közepén rengeteget veszítettem. Mikor elkopott a hátsó gumi, sokkal jobb lett az érzés, de akkor már sajnos késő volt. Magny-Cours után egyáltalán nem ilyen hétvégére számítottam, de nem adjuk fel, már el is kezdtem Portugáliára koncentrálni, ahol reményeim szerint végre egy erős hétvégét futunk majd” – összegzett a magyar motoros.

A Supersport-világbajnokság mezőnye legközelebb hét múlva, Portugáliában gurul pályára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: