DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Bejelentette versenyzőit az Apriliára váltó RNF Racing

Két KTM-től távozó motorossal vág bele az új projektbe a márkát váltó RNF Racing a MotoGP-ben: Miguel Oliveira és Raul Fernandez egyaránt kétéves szerződést kötött a csapattal.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Az már hónapokkal ezelőtt kiderült, hogy Razlan Razaliék alakulata, az RNF Racing 2023-ban már nem Yamahával, hanem a márka előrelépésének köszönhetően sokkal vonzóbbá váló Apriliával folytatja a MotoGP-ben (így a hangvillásoknak először nem lesz szatellit csapatuk a királykategóriában). Az RS-GP pedig a versenyzők számára is csábítóbbá vált, így többen is esélyesnek tűntek arra, hogy a gyári színekben szereplő Aleix Espargaro, Maverick Vinales duó márkatársai legyenek.

oliveira-motogp-1



Végül az Aprilia és az RNF kedden hivatalosan is bejelentette, hogy a Miguel Oliveira, Raul Fernandez párossal vágnak bele jövőre az új projektbe. Mindketten kétéves szerződést írtak alá a noalei gyártóval és az istállóval, és mindketten a KTM kötelékeiből érkeznek meg új csapatukhoz.

A több nagydíjat is nyerő Oliveirának Jack Miller érkezésével nem maradt helye az osztrákok gyári gárdájában, s bár a KTM szerette volna őt megtartani, a szatellit Tech3-s ajánlatot visszautasította a portugál – azok után is, hogy nemrég kiderült, hogy Gas Gas márkanév alatt indítják majd a motorokat 2023-ban. Fernandez esetén pedig még biztosabbnak tűnt a szakítás, hiszen az újonc már tavaly sem velük akart fellépni a MotoGP-be, miután a Yamaha is érdeklődött iránta, de a KTM az utolsó pillanatban „lehívta az opcióját” a spanyolra, így a Tech3-nél szerepelt idén, nem túl eredményesen.

fernandez-raul

A mai bejelentések után hivatalosan már csak négy hely kiadó a MotoGP 2023-as rajtrácsán, ám miután a VR46 Ducatinál biztosra vehető Luca Marini és Marco Bezzecchi maradása, valójában csak két motor üres. Egyfelől az LCR Honda még nem döntött, hogy megtartja-e Takaaki Nakagamit vagy felhozza a Moto2-ből a jelenleg a vb-összetettet vezető Ai Ogurát, másfelől a Gas Gas Tech3-nél nem ismert még Pol Espargaro csapattársának kiléte. Utóbbi helyre az elmúlt időszakban a középső kategóriában a címért harcoló Augusto Fernandezt pletykálták befutónak, főleg azok után, hogy a jelenleg ott szereplő Remy Gardner úgy nyilatkozott, hogy nem sok esélyt lát a MotoGP-ben maradásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: