DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Sebestyén Peti: 14. és 11. helyezések Mostban

Kettős pontszerzéssel zárta a Supersport-világbajnokság csehországi fordulóját a magyar motoros, aki a Doningtonban elszenvedett kisebb agyrázkódása után ült vissza a Bardahl Evan Bros Yamahájára.

Sebestyén Péter egy kisebb agyrászkódásból felépülve tért vissza a hétvégén: a HUMDA támogatásával a Bardahl Evan Bros Yamahával versenyző magyar pilóta a doningtoni forduló szombati napján bukott és bár vasárnap még rajthoz állt, a hétvége utáni vizsgálatokon viszont kisebb agyrászkódást állapítottak meg nála.

sebestyen-peti-most-2



Mostban aztán vegyes körülmények fogadták szombat reggel a Supersport-vb mezőnyét, de végül az időmérőn és a versenyen is csak minimális esőcseppek jelentek meg a pályán. Sebestyén Peti időmérő edzését kicsit megzavarta a befejezés előtti piros zászló, így végül csak a 15. helyre sikerült kvalifikálnia. A rajt utáni első kanyarban óriási káosz alakult ki és a szerencse ismét nem állt a magyar pilóta oldalán, aki már a top 10-en belül zárkózott fel, amikor hátulról kilökték a pályáról.

„Az időmérő után bár pozicióban nem sikerült jó helyre kerülnöm, úgy éreztem a versenytempóm meglehet egy jó versenyhez. Sajnos az elején, amikor hátulról belém jöttek nagyon elszakadtam az élbolytól, így nem tudtam előkelőbb helyekért harcolni. Holnap minimálisan finomhangolunk a beállításokon és igyekszem majd egy sokkal jobb versenyt teljesíteni” – mondta el a HUMDA pilótája még az első futam után.

sebestyen-peti-most-1

Szombathoz képest vasárnap már teljesen száraz körülmények és sokkal melegebb időjárás fogadta a versenyzőket. A reggeli warm up már biztatóan alakult, hiszen a magyar pilóta csupán öt tizedre maradt el az elejétől. A versenyen aztán végig a top 10 körüli helyeken csatázott, végül a 11. helyen sikerült célba érnie.

„Azt gondolom, sikerült egyet előrelépnünk, ma sokat tudtam csatázni. Sajnos a 15. helyről indulva nehéz rizikó nélkül gyorsan előre keveredni, és én mindenképpen fontosnak tartottam befejezni a versenyt, mert a sérülések és esések miatt idén nem volt idáig a legjobb a versenytempóm. A mai nap után levontuk a következtetéseket és keményen készülünk, hogy a szünet után még erősebben térjünk vissza” – értékelt Peti.

A Supersport-világbajnokság mezőnyére most egy öthetes pihenő vár, legközelebb szeptember 9-én, Franciaországban rendeznek futamot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: