DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Hivatalos: Rins az LCR Hondánál folytatja

Ülést talált magának a szezon végén kiszálló Suzuki egyik versenyzője: a több futamot is nyerő spanyol a pletykáknak megfelelően Alex Marquez helyét veszi át a HRC szatellit alakulatánál.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Amióta májusban kiderült, hogy a Suzuki a 2022-es idény végén távozik a MotoGP-ből – ami a múlt héten immár hivatalossá is vált –, az egyik legfőbb kérdés az volt, hogy vajon hol talál magának ülést a két versenyző, Joan Mir és Alex Rins. Előbbit már a „kékek” bejelentése előtt is összeboronálták a Repsol Hondával és jelenleg is az a legvalószínűbb forgatókönyv, hogy a 2020-as világbajnok Marc Marquez társa lesz jövőre.

Rins helyzete már kérdésesebb volt, különösen azért, mert bár a tempójához nem férhetett kétség, az előző két szezonban egyértelműen Mir árnyékába került a Suzukinál, ráadásul rengeteg alkalommal dobta el a motort erős pozícióból. A 2022-es évadot már erősebben kezdte a spanyol, a formáját azonban megtörte a gyártó kiszállásának a híre.

rins-lcr-1



Ennek ellenére valószínűsíthető volt, hogy a többszörös nagydíjgyőztes is fog helyet találni magának 2023-ra. Egy ideig az Apriliára váltó RNF Racinggel hozták szóba, a nyári szünet kezdete előtt azonban már sokan az LCR Hondához való igazolását kezelték tényként.

Miután Alex Marquez el is szerződött onnan a Gresini Ducatihoz, ez még nyilvánvalóbbá vált, ma pedig hivatalosan is megerősítést nyert, hogy Rins jövőre a HRC szatellit istállójánál húzza majd a gázt. Az LCR bejelentése értelmében két évre szerződtették a versenyzőt, aki ráadásul ugyanolyan motort fog kapni, mint a Repsolnál Marquezék. Lucio Cecchinello csapatfőnök Rins tapasztalatát és mérnöki iránymutatását emelte ki az alakulat közleményében a motoros erősségeként.

Az még nem dőlt el, hogy ki lesz Rins kollégája az LCR-nél, Takaaki Nakagami alatt ugyanis szintén inog az ülés: a hírek szerint egy másik ázsiai versenyző, Ai Ogura vagy Somkiat Chantra veheti át a japán helyét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: