DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Sebestyén Peti 12. és 14. helyekkel gazdagodott Misanóban

A Supersport-világbajnokság mindkét olaszországi versenyén a pontszerzők között ért célba a HUMDA támogatásával a Bardahl Evan Bros Yamahájával versenyző magyar motoros.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A borús pénteki szabadedzések után szombatra megérkezett az igazi olasz napsütés és ezzel együtt a körülmények és az aszfalt hőmérséklete is megváltozott. Sebestyén Peti a délelőtti Superpole-on köridőben nagyot lépett előre a pénteki naphoz képest, végül a 16. helyre kvalifikálta magát. A verseny nehezen kezdődött a VB egyetlen magyarja számára, többször is pozíciókat vesztett, de aztán az utolsó körökben remek ritmusváltással és óriási felzárkózással egészen a 12. helyig sikerült feljönnie, csupán pár tizedre a top 10-es pozícióktól. A versenyvégi elkopott gumis tempó biztató és idén végre először a sérülés sem hátráltatta Petit, így bizakodva várja a vasárnapot.

sebestyen-peti-misano



„Végre egy olyan hétvége, ahol egyáltalán nem hátráltatott a sérülés, ez számomra most egy óriási felszabadulás volt. Az időmérőn kevés hiányzott a jobb rajtpozícióhoz, és a futam elején teli tankkal sem tudtam úgy motorozni, ahogy szerettem volna, de szerencsére az utolsó köröket jól össze tudtam rakni és így sikerült felzárkózni. Nagyon köszönöm, hogy Talmácsi Gábor ma itt volt, mert a Superpole után remek tanácsokat tudott adni, illetve Massimo Roccoli is sokat segít nekem. Úgy gondolom, hogy holnap a warm up-on ki tudunk próbálni néhány kisebb változtatást és lehetőségem lesz egy erősebb futamot összerakni” – mondta el a HUMDA pilótája.

Vasárnap aztán 16. pozícióból indulva a 14. helyen fejezte be a futamot Peti, ám az előző napnál sokkal jobb köridőket motorozva. A csapat munkáját Massimo Roccoli segítette a hétvégén, aki néhány vezetéstechnikai javaslatot tett Peti versenyzési stílusára, amit a vasárnapi napon már próbált is megvalósítani a magyar pilóta.

„Kicsit más stílusban kell megfékeznem a motort, Massimo és a telemetria adatok alapján, ami nyilvánvalóan nem egyszerű küldetés egyik napról a másikra. Egyértelműen többet vártam a mai naptól, de azt kell elraktároznunk most ami pozitív, így a csapattal továbbra is keményen dolgozunk, hogy sikerüljön végre egy mindenkihez méltó eredményt elérni. A nyári szellősebb versenynaptár mellett igyekezni fogok minél többet motorozni és készülni a következő kihívásokra” – nyilatkozta Peti.

A Supersport-világbajnokság következő fordulóját július 15-től, Doningtonban rendezik majd meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: