DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Eldőlt: Jack Miller a KTM-hez igazol

Ledőlt a 2023-as pilótakeringő első dominója, a várakozásoknak megfelelően távozik Jack Miller a Ducatitól: az ausztrál a gyári KTM-nél, Brad Binder csapattársaként talált magának új helyet a következő két évre.

A 2021-es és 2022-es szezont gyári Ducatinál töltő – ezalatt két nagydíjgyőzelmet szerző – Miller már korábban, 2019-ben tárgyalásban állt az osztrák márkával. A csütörtöki bejelentés szerint az ausztrál kétéves szerződést írt alá, azaz ugyanúgy 2024-ig marad, mint leendő csapattársa, Brad Binder. Az átigazolás egyben visszatérés is lesz Miller számára a KTM-hez, mivel 2014-ben ezzel a márkával lett bajnoki ezüstérmes a Moto3-ban.



„Hiszek Jack karakterében, és abban, hogy rendkívül sokat segíthet a KTM RC16 projekt jelenlegi szakaszában. Akárcsak Brad, Jack is színtiszta versenyző: minden körülmények közt megtalálja bármilyen csomag határait, és eközben is hajt, hogy megszerezze az eredményt. Ez ritka kvalitás. Izgalmas lesz a következő két szezon” – mondta Francesco Guidotto csapatmenedzser.

Miller átigazolása várhatóan ledönti a további dominókat: az ausztrál Miguel Oliveirát szorítja ki a KTM-től, aki négy nagydíjgyőzelmet is szerzett a márkával, a Tech 3 ülését viszont nem fogadja el. A hondás Pol Espargaro viszont visszatérhet a szatelit csapathoz – mindeközben pedig a Ducatinál a mezőny egyik legértékesebb ülése szabadult fel. Részletekbe menően a Formula Motocastben foglalkoztunk az őrült pilótakeringővel:

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: