DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Sokk: kiszállhat év végén a MotoGP-ből a Suzuki

Sajtóértesülések szerint a japán gyártó úgy határozott, hogy a 2022-es szezon végén távozik a királykategóriából – mindössze két évvel Joan Mir világbajnoki címe után.

Döbbenetes hírt közölt hétfő este a Motorsport.com szakoldal: értesüléseik szerint a Suzuki úgy határozott, hogy a 2022-es szezon végén kiszáll a MotoGP-ből. A lap úgy tudja és ezt más helyszíni tudósítások is megerősítették, hogy a gyártó vezetősége hétfőn közölte ezt a Jerezben tesztelő MotoGP-csapattal, amelyet szintén váratlanul ért a lépés – már csak azért is, mert elvileg a többi márkához hasonlóan ők is aláírták a 2026-ig szóló szerződést a Dornával.

suzuki-motogp-jerez



A Suzuki alig egy évtizeddel ezelőtt, 2011-ben már egyszer kiszállt a gyorsaságimotoros-vb királykategóriájából, ám pár esztendő után, 2015-ben máris visszatért a rajtrácsra. A „kékek” egyre sikeresebbek lettek, 2020-ban pedig Joan Mir vezetésével az egyéni és a csapat-világbajnoki cím is náluk landolt, 2000 óta először.

Ha igaznak bizonyulnak a híresztelések (hivatalos megerősítés a The Race szerint kedd délelőtt várható), az egyrészt két üres helyet hagy a rajtrácson, másrészt a két versenyzőjük jövőjét is kérdőjelessé teszi – és éppen ezért is lenne meglepő a döntés, hiszen néhány hete még arról szólt a fáma, hogy Mirrel és Alex Rinsszel is hosszabbítanának. A Motorsport.com úgy tudja, hogy Mir útja a Repsol Hondához vezethet, ahol Pol Espargaro helyét veheti át Marc Marquez oldalán, Rins sorsa azonban még inkább homályos.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: