DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Motor

Nem bírta Sebestyén Peti válla a futamot

A kilencedik rajthelyről indulhatott a Supersport-világbajnokság szombati versenyén Assenben, de a Bardahl Yamaha magyar motorosa a kockás zászlót már nem látta meg a sérülése miatt.

Jól kezdődött a szombati nap Assenben, a HUMDA Magyar Autó-Motorsport és Zöld Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti a 9. rajtpozíciót szerezte meg. A magyar pilóta vállsérülése ellenére mindenképpen meg akarta próbálni a versenyzést, de végül nem tudta befejezni a futamot. Vasárnap reggel ismét orvosi kivizsgáláson kell majd részt vennie, ahol eldöntik, hogy motorra ülhet-e a második futamra.

sebestyen-peti-assen-day1



„Iszonyatosan frusztráló érzés, hogy érzem, hogy jó a motor és gyors tudnék lenni, de a vállamban egyszerűen nincs erő és így nagyon nehéz hosszabb etapokat motoroznom. A Superpole-on sikerült egy erős kört összeraknom, így a 3. sorból rajtolhattam. Tudtam, hogy sajnos a versenyen probléma lesz a sérülésem, de mindenképpen meg akartam próbálni. Holnap ha engednek motorozni, meglátjuk, mire leszek képes. A következő egy hónapban pedig remélem, megtaláljuk a megoldást, hogy Estorilra újra 100%-os formában lehessek” – mondta el a HUMDA pilótája.

A vasárnapi verseny 12.30-tól kezdődik majd és az Aréna4 közvetíti az online felületén.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: