DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Lehullt a lepel a 2022-es KTM-ekről

Változatlan színvilág fogja jellemezni az osztrák márka gyári és szatellit csapatát is idén a MotoGP-ben – a versenyzői felállás azonban a Tech3-nél teljes egészében lecserélődött.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A Gresini Ducati és az RNF Yamaha után a KTM került sorra a MotoGP-s csapatbemutatók sorában – és ez rögtön két istálló 2022-es leleplezését is jelentette, hiszen együtt tartották a gyári és a szatellit Tech3 alakulat rendezvényét – amit nem bonyolított túl az osztrák márka: egy előre rögzített videót és stúdiófotókat tettek közzé.

A dizájnok a várakozásoknak megfelelően nem sokat változtak: a gyári csapat továbbra is a 2017-es csatlakozásuk óta megszokott színvilágot vonultatja fel a névadó szponzor, a Red Bull logójával együtt, ahogy a Tech3 is megtartotta a tavaly debütált tiszta narancsos festését.

Ami a versenyzőket illeti: az első számú istállónál továbbra is Brad Binder (#33) és Miguel Oliveira (#88) alkot egy párost – viszont immár a Pramac Racingtől érkező Francesco Guidotti az új csapatmenedzser –, Herve Poncharal gárdája azonban teljesen új felállással vág neki az új szezonnak, hiszen érkezik a tavalyi két Moto2-es élmenő, az ott is csapattársakként versenyző Remy Gardner (#87) és Raul Fernandez (#25) – kettejük közül előbbi lett végül a világbajnok 2021-ben.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: