DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Razgatlioglu csak gyári ülésért menne a MotoGP-be

Úgy tűnik, nem akarja beérni bármivel a friss Superbike-világbajnok: a török menedzsere, Kenan Sofuoglu határozott feltételeket szabott védence 2023-as esetleges átigazolásához.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Toprak Razgatlioglu tavaly remek teljesítménnyel szakította meg Jonathan Rea sikerszériáját a Superbike-világbajnokságon, s akárcsak ellenfele esetében, úgy nála is felröppentek a hírek, hogy az eredmények okán a MotoGP-ben is lenne helye. A török sokáig ragaszkodott a WSBK közegéhez, néhány hete viszont már arról beszélt, hogy 2023-ban szeretne a királykategóriában debütálni, miután idén a hírek szerint néhány teszten felülhet a Yamaha GP-gépére.

razgatlioglu-wsbk-dppi



Csakhogy úgy tűnik, nem bármi áron akarja megvalósítani a kategóriaváltást a török (ahogy így volt ezzel Rea is korábban): menedzsere, az ötszörös Supersport-világbajnok Kenan Sofuoglu ugyanis ragaszkodik hozzá, hogy ne szatellit, hanem a gyári csapatnál kapjon ülést a MotoGP-ben – és még akkor sem biztos, hogy igent mondanak az ajánlatra.

„Még ha a Yamaha helyet is ajánl nekünk a gyári csapatban, akkor sem vagyok biztos a dologban. Nagyon óvatosan fogok bánni Toprak karrierjével” – nyilatkozta Sofuoglu a SpeedWeek.com szakoldal hasábjain. „Nem akarok hibát elkövetni és ezzel tönkretenni azt, ahogy érzi magát. Nagyon élvezi most a versenyzést, nem akarom ezt tönkretenni. Razlan Razali [az RNF Racing főnöke – a szerk.] már eddig is többször kérdezett minket a következő szezonról, de az nem érdekel minket. Világossá tettem számára, hogy minket csak a gyári csapat érdekel. Nem fogunk egy B csapatnál versenyezni, csak a gyárinál.”

Sofuoglu kívánsága komoly akadályokba ütközhet, hiszen a Yamaha nem biztos, hogy helyet tud ajánlani Razgatlioglunak a gyári istállóban 2023-ra, hiszen Franco Morbidellinek érvényes szerződése van, s alighanem a regnáló világbajnok Fabio Quartararóval is hosszabbítani szeretnének – miközben a szatellit RNF Racingnél Andrea Dovizioso és Darryn Binder kontraktusa is csak erre az évre szól. Korábban amúgy a Razgatliogluhoz hasonlóan Superbike-világbajnok Ben Spies is a szatellit Yamahán kapott bemutatkozási lehetőséget a MotoGP-ben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: