DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Friss hírek érkeztek Marquez állapotáról

Ahogy azt ígérték, karácsony előtt nem sokkal friss és alapvetően biztató információkat osztott meg a Repsol Honda az őszi edzésbalesete után kettős látásban szenvedő motorosa rehabilitációjáról.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Marc Marquez a novemberi Algarve-i Nagydíj előtt bukott egy offroad edzés során, amely után kettős látást diagnosztizáltak nála – amely 2011-ben egyszer már sújtotta a spanyol versenyzőt. A nyolcszoros világbajnok a sérülése miatt az utolsó két versenyt és a szezon utáni tesztet is kénytelen volt kihagyni.

marquez-dppi-2021-motogp



Csapata, a Repsol Honda karácsony előtt ígért friss fejleményeket a spanyolról, és szerdán ki is adtak egy rövid és nem túl sokatmondó, de alapvetően inkább optimizmusra okot adó közleményt. Ez alapján Marquez rendszeresen látogatja a szemorvosát, Dr. Sánchez Dalmaut, s a vizsgálatok alapján megfelelő ütemben halad a 28 éves motoros rehabilitációja.

A következő hetekben ennek alapján folytatják a rendszeres ellenőrzéseket és a „konzervatív kezeléseket”, s ami különösen bizakodásra adhat okot, hogy a közlemény szerint Marquez mindemellett a fizikai felkészülését is folytathatja a 2022-es szezonra. Arról egyelőre nem szól ugyanakkor a fáma, hogy mikor láthatjuk újra motoron – az első bevetésre elvileg február elején, a sepangi teszten kerülhet sor, míg maga a szezon március első hétvégéjén startol Katarban.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: