DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Ducatis főnököt igazolhat a KTM

Sajtóértesülések szerint távozik az osztrákoktól Mike Leitner, akinek a posztjára a Pramac Racing csapatmenedzsere, Francesco Guidotti érkezhet, hozva magával a ducatis tapasztalatokat.

Már rendelhető szerkesztőségünk újdonsága, a 2022-es lapozható MotoGP-s falinaptár, benne látványos fotókkal és a jövő évi futamok időpontjaival! Ha pedig nem szeretnél semmiről lemaradni, ami MotoGP, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A The Race és a Motorsport.com szaklapok egyaránt úgy értesültek, hogy rövidesen személyzeti átalakításokra kerülhet sor a KTM-nél a MotoGP-ben. Az osztrák márka állítólag leváltja Mike Leitnert a csapatfőnöki posztról – sőt, ezt a részét a cikk élesítésével egy időben meg is erősítették közleményben –, a helyét pedig a Pramac Racing jelenlegi csapatmenedzsere, Francesco Guidotti foglalhatja el.

guidotti-motogp



A hírek szerint a lépésre a KTM remek 2020-as szezonját követő csalódáskeltő idei teljesítménye láttán szánta el magát a gyártó. A három győzelmet hozó tavalyi évad után harmatos formában kezdte 2021-et a csapat, s bár a Mugellóban bevetett váznak köszönhetően Miguel Oliveira nyert egy futamot, majd Brad Binder is győzött a spielbergi esős fináléban, de összességében az idény közepi fellángolást leszámítva nem mutatott jó tempót az RC16-os – igaz, Oliveirát egy sérülés is hátráltatta.

Mindeközben a Ducati lett a mezőny talán legjobb motorja, Guidottinak pedig a bolognaiak első számú szatellit csapatánál jó rálátása lehet a Desmosedici GP erősségeire, így hasznos tudást vihetne magával a KTM-hez. Guidotti kilenc éve irányítja a Pramac Racinget, de néhány hónapja már a Suzuki kapcsán is felmerült a neve, ahol Davide Brivio távozása maradtak csapatmenedzser nélkül. Leitner egyébként a KTM-projekt indulása óta a fedélzeten van, korábban pedig a HRC-nél dolgozott Dani Pedrosa oldalán.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: