DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Moto3-ból érkező versenyző kapja a negyedik Yamahát 2022-ben

A sajtóértesüléseknek megfelelően az idén még a legkisebb géposztályban szereplő Darryn Binder lesz a hangvillások átalakuló szatellit csapatának motorosa jövőre Andrea Dovizioso oldalán.

Az már hetekkel ezelőtt kiderült, hogy Andrea Dovizioso az idei beugrás után 2022-ben állandó versenyzője lesz az immár RNF MotoGP Racing névre keresztelt istállónak, amely a Petronas SRT-ből alakul át, ráadásul az olasz a gyári, legfrissebb technikát fogja megkapni a Yamahától.

Az viszont még kérdés volt, kié lesz a másik ülés a szatellit csapatnál: bár felmerült a Sepang Racing Team Moto2-es gárdáját erősítő Jake Dixon és Xavi Vierge (előbbi két futamot teljesített is a MotoGP-ben idén), valamint a Superbike-ban a vb-cím kapujában álló yamahás Toprak Razgatlioglu neve is, a fő esélyesnek Darryn Binder tűnt.

darryn-binder-motogp-moto3



Nos, ezt a második misanói versenyhétvége, az Emilia-Romagna-i Nagydíj csütörtöki médianapján hivatalosan is megerősítették, azaz a fiatal dél-afrikai lesz a WithU által szponzorált istálló második motorosa (formálisan a névadó támogatót és a yamahás kapcsolatot is most jelentették be). Darryn Binder 2015 óta szerepel a Moto3-ban, tavaly futamot is nyert, idén pedig két dobogós helyezéssel indította az idényt, viszont pillanatnyilag csak a hatodik helyen áll összetettben. Eredményei mellett azonban főként agresszív stílusával hívja fel magára a figyelmet a versenyeken.

A Yamaha ugyancsak bejelentette, hogy megállapodása az RNF MotoGP Teammel egyelőre 2022-re szól, 2023-as és 2024-es opcióval. Binder szerződése ugyancsak egyéves, még egy év opcióval.

Az ő érkezésével a KTM-et erősítő Brad Binderrel karöltve a harmadik testvérpár lesznek Marquezék és Espargaróék után a MotoGP rajtrácsán. A fiatal dél-afrikai lesz egyébként a második, aki a Moto3-ból egyből a MotoGP-be léphet fel: korábban Jack Miller pályafutása alakult hasonlóan.

A mostani bejelentés után nem sok kérdőjel maradt a 2022-es mezőnyt illetően: bár hivatalosan a királykategóriába újonnan érkező VR46 még nem jelentette be a párosát, Valentino Rossiék korábbi nyilatkozatai alapján biztosra vehető, hogy Luca Marini marad, mellé pedig Marco Bezzecchi érkezik a Moto2-ből.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: