DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Sebestyén Peti eredményben is előrelépne Barcelonában

A franciaországi top 10-es eredmény után extra motivációval vág neki a tripla hétvége első állomásának a HUMDA támogatásával a Bardahl Evan Bros. Yamahánál versenyző Supersport-világbajnoki motoros.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

A szezon legsűrűbb időszakához érkezik a Supersport-vb, hiszen három egymást követő hétvégén, szünet nélkül fog pályára gurulni a mezőny. A HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. közreműködésével versenyző Sebestyén Peti Franciaországban elért TOP10-es eredménye után, rendkívül motiváltan várja az első állomást, Barcelonát.

A barcelonai pálya tavaly került be a Superbike versenynaptárába és a 2020-as szezon egyik legkaotikusabb jelenetét hozta, amikor hirtelen megszakították a Supersport-futamot, miközben a mezőny egy része még az eső miatti kerékcserés bokszkiálláson volt. Ha hinni lehet az időjárás-előrejelzéseknek, az eső a mostani alkalommal is megkeverheti majd a csapatok és pilóták tervezett stratégiáját.

sebestyen-peti-barcelona-elozetes



A HUMDA pilótája elmondta, Magny-Cours-ban úgy érzi, tényleg sikerült előrelépniük: „Nagyon várom a barcelonai futamot először is azért, mert extra motivációt jelent a francia fordulón elért előre lépés. A csapattal már van egy tervünk, hogy a kvalifikáción gyorsabbak lehessünk és az új gumikat is jobban ki tudjuk használni. Montmeló egy különleges pálya, ahol sokszor nincs tapadás, de most már számíthatok egy jó alapbeállításra a kiinduláshoz és cél, hogy eredmény tekintetében is előre lépjünk.”

A katalán fordulón pénteken kezdődnek a szabadedzések, a szombati időmérőt, versenyt és a vasárnapi futamot az Arena4.hu-n lehet majd élőben követni. A szombati verseny időpontját a megszokottnál előbbre hozták.

Hétvégi menetrend és közvetítések:

Péntek:

1.Szabadedzés: 11:25 - 12:10

2.Szabadedzés: 16:00 - 16:45

Live Timing: www.worldsbk.com

Szombat:

Időmérő edzés: 10:25 – 10.45, Aréna4.hu, Ingyenes élő stream

1. futam: 13:45, Aréna4.hu, Ingyenes élő stream

Vasárnap:

2. futam: 12:30, Aréna4.hu, Ingyenes élő stream

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: