DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Eldőlt: Marquez visszatér Portimaóban!

Kilenc hónapos kihagyást követően a jövő hétvégi Portugál Nagydíjon végre visszatérhet a nyolcszoros világbajnok Marc Marquez. A Repsol Honda versenyzője végre újból szenvedélyének hódolhat.

Ha imádod a MotoGP-t és nem szeretnél semmiről lemaradni, akkor csatlakozz a Formula MotoGP Facebook-csoportunkhoz, ahol még több hírről és információról számolunk be a MotoGP és egyéb motoros bajnokságok kapcsán!

Az elmúlt hetekben biztató fejlemények láttak napvilágot a tavalyi felkarcsonttörése után háromszor is megműtött Marc Marquez kapcsán: előbb az orvosok állapították meg, hogy jól halad a csont gyógyulása, s ezért növelheti az edzései intenzitását, majd két napot is motoron töltött (előbb Barcelonában, majd Portimaóban).

Emiatt úgy tűnhetett, hogy a spanyol akár már az évadnyitó Katari GP-n is rajthoz állhat, a Repsol Honda azonban jelezte, hogy a nyolcszoros világbajnok kihagyja a losaili futamot. Az indoklás szerint az orvosok nem látták volna jónak ilyen hosszú kihagyás után ennyire felgyorsítani a visszatérését. A soron következő versenyhétvégéről is hiányzott Marquez, most azonban óriási hírt közölt a Twitteren!

marquez-repsol



A nyolcszoros világbajnok spanyol ugyanis megkapta az engedélyt az orvosoktól, a jövő hétvégi portimaói versenyen újból motorra ülhet, így jó háromnegyed éves kihagyást követően láthatjuk majd ismét versenyezni Marc Marquezt. Ekképp jelentette be az örömhírt a Repsol Honda versenyzője: "Nagyon boldog vagyok! Tegnap voltam az orvosaimnál, akik megadták a zöld jelzést, így újból versenyezhetek. Kilenc nehéz hónapon vagyok túl, mely tele volt bizonytalansággal, hullámhegyekkel és völgyekkel, de mostantól végre újból hódolhatok a szenvedélyemnek! Találkozunk egy hét múlva Portimaóban!"

Mint ismert, Marquez még a tavalyi szezonnyitón szenvedett balesetet, melyben felkartörést szenvedett, s bár nem sokkal sérülését követően megpróbált motorra ülni, de néhány próbakör után feladta a korai visszatérés lehetőségét, és inkább a teljes rehabilitáció mellett döntött, mely - mint olvashattátok - kilenc hónapot vett igénybe!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: