DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Sebestyén: Ami Aragóniában működött, itt nem

Kaotikus hétvégén van túl az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team és Sebestyén Péter a Supersport-vb barcelonai fordulóján: szombaton az esőben nem szerzett pontot, vasárnap viszont 11. lett.

sebipeti-1



„Hát, elég nehéz hétvége volt ez most számunkra. A barcelonai pálya teljesen új volt nekünk, én kb. 10 éve versenyeztem itt még 125-ben, és 600-assal ez egy eltérő élmény volt. Kicsit több időbe telt most megtalálni a megfelelő beállítást. Év közben már találtunk egy egész jó alapot, ami egyébként viszonylag sajátos. Úgy tűnt, Portimaóban és Aragóniában is jól tudott működni, csak finomítani kellett rajta, viszont sajnos valamilyen okból itt Barcelonában egyáltalán nem vált be.”

sebipeti-2

„Pénteken közbeszólt egy elektronikai probléma is, a második szabadedzés pedig esőben zajlott, így száraz pályáról alig volt adatunk. A szombati verseny teljes káosz volt, mostanáig sem értettem meg teljesen, mi törtért pontosan, én úgy gondolom, hogy szárazon a legjobbat hoztam ki a motorból. Szerintem jó döntést hoztam, amikor kijöttem kerékcserére, mert ha valóban lezajlott volna a Flag to Flag verseny, akkor tökéletesen bevált volna a stratégia. Ezt is el kell fogadnunk, de nem gondoltam, hogy piros zászlózni fognak, így viszont a mezőny legvégére csúsztam vissza pontszerző helyről.”

sebipeti-3

„A csapat szombat este remek munkát végzett, vasárnapra elég drasztikusat változtattunk, és ez meghozta a jó érzést a motoron, sokkal kényelmesebben tudtam menni. A 17. rajtpozíció nagyon megnehezítette a dolgom az elején, de az első körök jók voltak, tudtam előzni, viszont sajnos mire átverekedtem magam a tömegen, addigra az eleje már leszakadt, és hiába motoroztam olyan köröket, mint ők, nagyon nehezen tudtam csak hozzájuk felzárkózni. A versenytempó jó volt, a beállításokkal kicsit megcsúsztunk, de most egy nagyon fontos dolog jön, mert meg kell értenünk, hogy miért nem működött itt, ami Aragóniában igen, ezért a munka egyáltalán nem ért véget és készülünk Franciaországba!” – összegzett a fiatal magyar pilóta, aki számára október 2-án Franciaországban, Magny-Cours-ban folytatódik a Supersport-világbajnokság.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: