DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Sebestyén Peti élete legjobb eredményével a top 6-ban

Fantasztikus hétvégét zárt Spanyolországban, a terueli fordulón a Supersport-világbajnokság egyetlen magyar pilótája, és a 100%-ban magyar OXXO Hungary Yamaha-Toth Team. A 10. helyről indulva a szombati futamon a 7., vasárnap pedig a 6. helyen végzett Sebestyén Peti.

sebestyen-peti-teruel-3



„Mit is mondhatnék? Erre várok 10 éve, végre az élmezőnyben tudtam motorozni! Már a múlt héten is éreztem, hogy sikerült egy remek beállítást találnunk, de ezt még versenyeredményre nem tudtuk átfordítani. Nagyon vártam ezt a második hétvégét itt, Aragóniában, mert tudtam, hogy van egy jó alapunk! Péntektől ott tudtunk lenni az elejével és szuperül éreztem magam a Yamahámon. A szombati napon a 7. helyet sikerült elcsípnem.”

sebestyen-peti-teruel-2

„Vasárnap már tanultam az előző napi hibáimból, kellett néhányat előznöm a rajt után, de utána azzal a bollyal mentem, amelyben a 3. helyért harcoltak. Az utolsó körben nagyon odatettem magam, még előztem kettőt, így sikerült életem legjobb eredményét, a hatodik helyet elérni! Első yamahás évemben nagyon örülök ennek a pozíciónak, főleg, hogy idén iszonyatosan erős a mezőny. Külön öröm számomra, hogy ezt egy teljes mértékben magyar alakulattal vittük véghez! Nagyon szépen köszönöm a csapatnak a kőkemény munkát, és mindenkinek, aki otthonról segít, hiszen rengetegen dolgoznak a háttérben is azért, hogy egyáltalán a VB-n tudjak szerepelni!” – összegzett a magyar versenyző, aki egyébként a csapatfőnök Tóth Imre születésnapján érte el ezt a kiváló eredményt.

sebestyen-peti-teruel-1

Tökölyi László, az OXXO Racing elnöke is büszke a hétvégi, kiemelkedő teljesítményre: „Megvan, amit akartunk idénre: a top 6. Nem sokan fogadtak volna ránk tavaly, mikor bejelentettük mit tervezünk 2020-ban. Magyarázkodás helyett itt a válasz! A csapat egyszerűen fantasztikus és óriási köszönet mindenkinek, aki bízott bennünk és támogatott. Kell egy fő szponzor, és Peti rövidesen dobogóra áll.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: