DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

„Marquez nélkül mindenki úgy érzi, hogy nyerhet”

A legutóbbi Stájer Nagydíj győztese, Miguel Oliveira szerint többek között ennek köszönhető, hogy kiszámíthatatlan az idei MotoGP-szezon, de arra számít, hogy azért kirajzolódnak majd az erőviszonyok.

Marc Marquez még a szezonnyitó Spanyol Nagydíjon szenvedett felkartörést, s azóta az is kiderült, hogy még legalább két hónapig kénytelen távol maradni a versenypályáktól. Ez idő alatt az első öt futamon három új győztest köszönthettünk a MotoGP-ben – versenyzők és csapatok terén egyaránt –, és már 11 motoros, azaz a mezőny fele megfordult a pódiumon, az összetettben pedig csupán 35 pont választja el egymástól az első tíz helyezettet.

motogp-stajergp-dppi



Miguel Oliveira, aki a legutóbbi Stájer Nagydíjon királykategóriás karrierje első győzelmét aratta, úgy véli, Marquez hiánya és az emiatti hozzáállásbeli változás kavarta meg a paklit, de arra számít, hogy a következő futamokon azért kirajzolódnak majd az erőviszonyok:

„Úgy gondolom, és ez csak az véleményem, hogy amint Marquez kikerült a képből, szerintem hirtelen mindenki úgy érezte, hogy elkezdhetnek futamokat és bajnokságokat nyerni” – idézi a portugál szavait a Motorsport.com szaklap. „És szerintem ez az érzés még mindig ott van kicsit. Ezért nincs egyértelmű esélyes a világbajnoki harcban, de szerintem elég korán is van ahhoz, hogy meg lehessen ezt határozni. Remélhetőleg a következő néhány versenyen látni fogjuk, ki szerez nagyobb állandósággal dobogós helyezéseket és több pontot, mert végül ez fog majd dönteni.”

Imádod a MotoGP-t, nem szeretnél lemaradni egyetlen motoros hírünkről és extra információinkról sem? Akkor csatlakozz a Formula MotoGP csoportunkhoz IDE KATTINTVA!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: