DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Sebestyén Peti: kórházból a top 10 közelébe

Heroikus küzdelemben a 12. és 11. helyeken zárt az Oxxo Hungary Yamaha–Toth Team magyar motorosa, Sebestyén Péter a Supersport-világbajnokság portimaói futamain.

Az ifjú versenyző az egy héttel korábbi bukásából éppen felépülve, csupán egy hajszálnyira maradt le a Moto3-as világbajnoki futamgyőztes török, Can Öncü mögött. Két tehetséges versenyző: az egyik oldalon török állami finanszírozás és az ötszörös világbajnok Kenan Sofuoglu szakmai támogatása, míg a másik oldalon egy kis privát magyar csapat és agyrázkódásból felépülő pilóta – a Supersport–világbajnokság portimaói futama sokak számára a török Can Öncü és a magyar Sebestyén Peti top 10-be kerülésért vívott viadaláról maradt emlékezetes.

sebestyen-peti-portimao



Az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team versenyzője, Sebestyén Peti néhány nappal óriási bukása után – amit a lánc elszakadása okozott Spanyolországban – csütörtökön érkezett a portugál versenypályára, ahol elvégezték rajta a kötelező vizsgálatokat. Bár Peti még nem volt százszázalékos állapotban, nagyon szeretett volna versenyezni és meg is kapta a rajtengedélyt. Rögtön a top 10 környékén tudott kezdeni és ezt a formáját az egész hétvégére megtartotta, mindkét futamon a 11. helyről rajtolt. Szombaton a kuplung meghibásodása nehezítette a helyzetét, így végül a 12. helyen végzett, vasárnap pedig 11. lett.

„A Jerezben történt bukás miatt nem voltam tökéletes állapotban, de mindent megtettem azért, hogy még így is a legjobb formámat hozzam. A csapatom kiváló munkát végzett, a motorom remek állapotban várt és sikerült egyből jó beállításokkal kezdenünk a pénteki napot. Végig erősek voltunk és bár a versenyek rettentő nehezek voltak, főleg az aszfalt hőmérsékletéből adódó tapadási viszonyok változása miatt, úgy érzem, sikerült hibátlanul teljesítenem mindkét futamot és kihoznom a lehetőségekből a legjobbat. Dolgozunk tovább és alig várom Aragont!” – összegezte Sebestyén Peti a hétvégét.

„A vírushelyzet miatt a csapat elvesztette a fő támogatóját, így jelentős anyagi problémákkal küzdünk a mai napig. Igazi csoda, hogy egyáltalán itt vagyunk és tudunk menni, ráadásul főmérnök nélkül. Peti teljesítménye elképesztő, bevallom nem fűztem hozzá sok reményt 1 hete, hogy egyáltalán fog tudni versenyezni  ezen a hétvégén” – mondta Tökölyi László az OXXO Racing elnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: