Steward
Balogh Tamás
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. május 16. vasárnap
Motor

Sebestyén Peti: műszaki hibából agyrázkódás

Jerezben folytatódott a Superbike-vb betétsorozatként futó Supersport-világbajnokság, ahova sok nehézség közepette érkezett meg Sebestyén Péter és csapata, az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team.

A vírushelyzet miatt nem tudott oda utazni Peti főmérnöke, Andy Machin, így a csapat  hirtelen „karmester nélkül” maradt. Az extrém körülmények között  szombatra ezzel együtt is sikerült találni egy elfogadható beállítást, és bár a kvalifikáció még nem sikerült túl jól, Peti magabiztosan várta a délutáni futamot, hiszen megvolt a versenytempója.

sebestyen-peti-jerez-1A rajt jól sikerült, rögtön az első körökben több pozíciót javított, azután viszont megtörtént, ami csak nagyon ritkán: elszakadt a lánc, sőt még hátulról is meglökték (teljesen vétlenül). Peti elesett, megütötte a fejét és elvesztette az eszméletét. Először a medical centerbe vitték, majd átszállították a jerezi kórházba teljes kivizsgálásra. Szerencsére nem volt semmilyen komoly sérülés, de orvosi utasításra a vasárnapi futamot ki kellett hagynia.

„Nagyon nem ilyen hétvégét terveztem, de pozitívan látom a helyzetet, mert a csapattal jól dolgoztunk, és úgy érzem, jó irányt vettünk a versenyekre. Szerintem ez a munka és a tapasztalat Portugáliában is jól fog jönni. Örülök, hogy ennyivel megúsztam a nagy bukást, de nem is szeretnék többet gondolni rá, inkább csak Portimaóra koncentrálok, és hogy fejben összerakjam magam. Nagyon köszönöm a csapatnak a munkájukat és nagyon profi volt a Dorna orvosi stábja is, jó érzés, hogy a versenyzőket ennyire védik” – mondta Peti.

A vasárnapi napon Petit kiengedték a kórházból és hamarosan Portimao felé veszik az irányt, ahol lehetősége lesz néhány napot pihenni a következő megmérettetések előtt. A portugál versenyhétvége vasárnapi futamát jövő hétvégén (08.09.) a Eurosport 2 felvételről, 23:00-tól fogja közvetíteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?