DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
Motor

Rossi: Fake news, hogy már aláírtam, de…

Bár több sajtóértesülés szerint az olasz már megállapodott a 2021-es szerződésről a Petronas Yamahával, a „Doktor” cáfolta ezt – igaz, már nagyon közel járnak a végső egyezséghez.

Még a tél folyamán derült ki, hogy Valentino Rossinak az év végén távoznia kell a Yamaha gyári csapatától Fabio Quartararo érkezése miatt. Hamar világossá vált, hogy ez még nem jelenti feltétlenül a kilencszeres világbajnok visszavonulását, hiszen a hangvillások továbbra is támogatásukról biztosították, az olasz pedig megkezdte az egyeztetéseket a japán gyártó szatellit gárdájával, a Petronas SRT-vel.

rossi-yamaha-teszt-jerez



Ezek a tárgyalások már hetek, sőt hónapok óta tartanak, de a végükhöz közelednek: főként az olasz sajtóban már tényként is kezelik, hogy Rossi megállapodott a Petronas Yamahával, s ezt a hétvégi Spanyol Nagydíjon jelenthetik be, maga a motoros azonban cáfolta mindezt a szerdai tesztnap végén.

„A hírek, miszerint már alá is írtam, hamisak” – idézi Rossit a Motorsport.com. „De nagyon közel vagyunk a megállapodáshoz. Szeretném folytatni 2021-ben, beszéltem a Yamahával és főként Razlannal, Zeelenberggel és Stigefelttel a Petronastól, és jó érzéseim vannak.”

A 41 éves versenyző azt is megerősítette, hogy elsősorban azon megy még az egyeztetés, hogy hány emberét viheti át magával a gyári alakulattól, mivel Razlan Razali csapatfőnök nem szívesen bontaná meg a tavaly remekül működő egységet: „Van még néhány részlet, amelyet tisztáznunk kell, főleg a csapatom összetételét illetően. De 99 százalék, hogy a Petronas Yamahánál fogok versenyezni, még ha nem is írtunk alá egyelőre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: