DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Lorenzo: Marquez sem legyőzhetetlen

Óriási természetadta tehetségnek tartja a MotoGP uralkodó világbajnokát a honfitárs, de szerinte neki is vannak gyenge pontjait, amelyeket ki lehet használni – ahogy tette azt ő is 2015-ben.

Jorge Lorenzo az egyetlen, aki világbajnoki címet tudott nyerni Marc Marquezen kívül a hondás 2013-as bemutatkozása óta a MotoGP-ben. Az ötszörös vb-győztes visszavonulásával így már nem maradt senki a mezőnyben, aki ezt elmondhatná magáról, Lorenzo viszont úgy véli: akármennyire is Marquez a favorit idén is, s akármennyire is meggyőzők a karrierstatisztikái, a repsolos sem verhetetlen – minderről a MotoGP.com honlap hasábjain mesélt:

lorenzo-marquez-dppi



„Nyilvánvalóan Marc a favorit idén, hiszen ő a regnáló világbajnok, és hét szezonból hatot megnyert. De nem legyőzhetetlen. 2015-ben én megtettem, ahogy Dovizioso is majdnem 2017-ben, amikor senki sem számított rá. Emellett Quartararo is több versenyen harcolt vele az újoncévében. Ez azt jelenti, hogy ha Marcnak és a Hondának problémái és nehézségei vannak, a többi versenyző és gyártó le tudja győzni őket.”

A Yamaha tesztversenyzőjeként tevékenykedő spanyol szerint Marqueznek is megvannak a maga gyenge pontjai, ahogy a Hondának is: „Senki nem nyert még az újoncévében, hogy aztán utána összesen hét szezonból hat vb-cím legyen a mérlege. Hihetetlen természetes tehetséggel van megáldva, ambiciózus, és nem fél a bukásoktól. De mint a világ összes többi sportemberének, neki is vannak gyenge pontjai, s ez nem is csak rá, hanem a motorjára is igaz. Azt is hiszem, hogy sok más tehetséges versenyző van még a MotoGP-ben. Ez egyértelmű, hiszen ez a motorsport királykategóriája, így ők a legjobbak legjobbjai.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: