DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
Motor

Marquez nem érzi utolérhetőnek Agostini rekordját

Hihetetlennek tartja, hogy Valentino Rossival és Giacomo Agostinivel emlegetik egy lapon, de azt nem érzi reálisnak, hogy utóbbihoz hasonlóan tizenöt világbajnoki címet nyerjen.

Marc Marquez már hat királykategóriás, összességében pedig nyolc világbajnoki címnél tart. Előbbi tekintetében már csak két olasz legenda, Valentino Rossi és Giacomo Agostini áll előtte hét, illetve nyolc év végi elsőséggel, utóbbi terén viszont még messze van Agostini 15 vb-címes rekordja. Amikor tavaly Thaiföldön a spanyol megvédte címét, az olasz klasszis viccelődött is vele, hogy utol fogja őt érni, de Marquez akkor ezt kizártnak nevezte. Az NBC Sportsnak nyilatkozva most ezt megerősítette:

marquez-agostini-dppi-1



„Hihetetlen” – felelte arra a kérdésre, hogy milyen érzés, hogy Rossival és Agostinivel emlegetik egy lapon. „Csak a legszebb álmaimban jött elő az is, hogy a MotoGP-ben versenyezhetek. Az is csak álom volt, hogy világbajnok legyek. Egyszerűen csak megpróbálom élvezni. Ez a szenvedélyem, márpedig ha valamit szenvedéllyel csinálsz, akkor olyan dolgokat is elérhetsz, amit te magad sem hittél.”

„Valentino rengeteg világbajnoki címet nyert, és amit most csinál, az elképesztő: 40 éves, és még mindig húzza a gázt, még mindig van motivációja, és ez nagyon különleges. És persze ott van Agostini, aki Angel Nietóval együtt több kategóriában versenyzett, bár utóbbi a kisebbekben, de Giacomo Agostini… nagyon jó a kapcsolatom vele, olykor viccelődünk ezzel, de mondtam már neki, hogy ez lehetetlen. Duplázgatnom kellene, de azt nem akarom. A célom csak annyi, hogy minden évben a vb-címért harcolhassak, aztán meglátjuk. Ha nyersz, elérted a célod, ha nem, akkor veszítesz, ez egyértelmű.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: