DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
Motor

Pedrosa nyitott a szabadkártyás beugrásra

Bár korábban határozottan nemet mondott erre a lehetőségre, most már nem zárkózna el ettől, ha az a KTM érdekét szolgálná – viszont elmondása szerint más helyzet ez, mint Jorge Lorenzóé.

Dani Pedrosa a 2018-as szezon végén vonult vissza az aktív versenyzéstől, a MotoGP-től azonban nem távolodott el a Repsol Honda egykori motorosa, a KTM ugyanis leigazolta tesztversenyzőnek. Az osztrák gyártó vezetősége, valamint többek között Pol Espargaro sem győzi dicsérni a spanyol jelentőségét a fejlesztések és a motor javulása terén, s a sepangi teszt egyik napján elért harmadik helye alapján a tempója sem kopott meg Pedrosának.

pedrosa-teszt-2020-dppi



Már tavaly is többször felmerült, hogy esetleg szabadkártyásként rajthoz állhatna egy-egy futamon – illetőleg Johann Zarco váratlan távozásakor is előkerült a neve –, a spanyol azonban mindezidáig nem élt a lehetőséggel. Úgy tűnik viszont, hogy most már akár nyitott lenne hasonlóra, ha az a KTM fejlődését szolgálná: „Pillanatnyilag nem tudom. Alapvetően nemet mondanék, de ha a KTM úgy gondolja, hogy ez előnyt jelentene a projektünk számára, akkor beszélni fogunk majd róla” – idézi Pedrosát a BikeSportNews.com szaklap.

Érdekesség, hogy nagyon hasonló ívet fut be Pedrosa egykori nagy riválisa, Jorge Lorenzo is, aki tavaly szintén a Repsoltól vonult vissza, majd hamar a Yamahánál kötött ki tesztmotorosként, amelynek színeiben már be is jelentett egy szabadkártyást indulást a Katalán Nagydíjra – igaz, ez a koronavírus-járvány miatti halasztás okán bizonytalanná vált. Pedrosa szerint viszont más helyzetben van, mint honfitársa:

„Teljesen más a szituáció. Nem ismerem a motivációikat, hogy személyes okokból csinálja-e vagy azért, hogy új alkatrészeket próbáljanak ki, esetleg mindkettő. Mindenesetre a rajongók számára jó, hogy láthatják őt versenyezni. Mi néhány elemet próbálgatunk a motoron, de még nincs itt az ideje annak, hogy ezt versenyen is megtegyük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: