DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Talmácsi: Nagyot lendítene a hazai motorsporton a Magyar GP

A 2007-es 125 köbcentis világbajnoknak régi törekvése, hogy hazánkba látogasson a gyorsaságimotoros-vb: elmondása szerint ez a magyar motorsport szempontjából is komoly előnyökkel járna.

Az elsők között számoltunk be róla még tavaly novemberben, hogy ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2022-től egy vadonatúj pályán érkezhetne hazánkba a MotoGP. Az előszerződést már aláírtak a felek, és elvileg február végéig kellett előállni pontos helyszínnel és promóterrel a versenyrendezés kapcsán. Bár friss információk nem láttak napvilágot a Kelet-Magyarországra tervezett pályával kapcsolatban, Talmácsi Gábor az M4 Sport Sporthíradójának pénteki adásában arról beszélt, mennyit lendítene a sportág hazai helyzetén, ha újra lenne Magyar Nagydíj a gyorsaságimotoros-világbajnokságon.

motogp-brno-1



„Véleményem szerint teljesen megváltozna a hazai motorsport, főleg annak támogatása” – válaszolta a vonatkozó kérdésre a 2007-es 125 köbcentis világbajnok. „Régi törekvésem az, hogy Magyarországra látogasson a MotoGP. Amikor én versenyeztem, nem volt erre lehetőség, mert nem volt megfelelő pályánk. Akkoriban – és talán még most is – a legközelebbi futam a brnói Cseh Nagydíj, ahova 40 ezer szurkoló látogatott ki – nemcsak miattam, hanem a MotoGP miatt is. Fantasztikus élmény volt. Most már nem vagyok aktív, de próbálom a hazai motorsportot előremozdítani, és azt gondolom, hogy egy magyarországi MotoGP nagy mértékben változtatna rajta.”

Talmácsi a tervezett Magyar GP mellett beszélt még a mostani szezon koronavírus-járvány miatti felemás kezdetéről, Jorge Lorenzo szabadkártyás szerepléséről, saját csapatáról, valamint tavaly született kisfiáról is. Utóbbi kapcsán elmondta: motorozni biztosan meg fog majd tanulnia a fia, de azt, hogy belőle is versenyző válik-e, később fogják közösen eldönteni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: