DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Quartararo úgy érzi, még nem áll készen a vb-címre

Legalábbis nem akarja kimondani, hogy készen áll, viszont határozott célja 2020-ra, hogy több dobogós helyezést szerezzen, mint tavaly, és minél több futamon harcba szálljon a győzelemért.

2019-ben Fabio Quartararo szolgáltatta az egyik legpozitívabb meglepetést a MotoGP-ben: újonc létére hat rajtelsőséget és hét dobogós helyezést szerzett a Petronas Yamaha színeiben. Idén már nőnek vele szemben az elvárások, jövőre pedig már a hangvillások gyári csapatát fogja erősíteni. A fiatal francia ennek ellenére visszafogottan beszélt célkitűzéseiről az Autosport.com szaklapnak:

quartararo-motogp-1



„Tavaly nagyon jó újoncszezont futottunk, és nagyon sok dolgot tanultam sok versenyzőtől. De úgy gondolom, még az idei évre is szükségünk van, hogy harcba szálljunk. Nem akarom azt mondani, hogy készen állok a bajnoki címre, mert nem állok, de úgy vélem, ez lehet az az év, amikor Katartól kezdve harcolhatunk a legjobb helyezésekért.”

„Tavaly ugyanekkor a 16. helyen végeztünk a teszten, de most jobb helyzetből indulunk. Több a tapasztalatom, így nem szeretném ugyanazokat a hibákat elkövetni, mint tavaly. Nem fogom azt mondani, hogy legalább másodikként fogok végezni, de az biztos, hogy sok versenyen nagyon jó helyezésekért harcolhatunk, és a célom nyilván az, hogy jóval többször végezzek a dobogón és harcoljak a győzelmekért.”

Quartararo a sepangi teszt után elmondta: idén igyekszik változtatni azon, ahogy a nagydíjhétvégékhez hozzááll, mostantól ugyanis jóval nagyobb hangsúlyt fektet az egykörös tempó helyett a versenyre való felkészülésre – igaz, Malajziában az eredménylistán mindhárom nap első lett, a hosszabb etapokon viszont valamelyest elmaradt a teljesítménye például a márkatárs Maverick Vinalesétől.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: