DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Motor

Tesztversenyzői állást ajánlott Lorenzónak a Yamaha?

A Motorsport.com úgy tudja, a hangvillások megkeresték korábbi motorosukat – aki pedig maga is elismerte, hogy visszavonulása ellenére is ott lesz jövőre a paddockban.

Jorge Lorenzo az évadzáró Valenciai Nagydíj helyszínén jelentette be, hogy visszavonul az aktív versenyzéstől. Döntésének hátterében elsősorban idei sérülései, mindenekelőtt asseni csigolyatörése álltak, emellett a Honda versenygépével sem tudott megbirkózni. Úgy tűnik azonban, hogy a MotoGP-nek mégsem fordít teljes egészében hátat az ötszörös világbajnok, a héten ugyanis a következőket nyilatkozta a Servus TV-nek:

„Természetesen ott leszek a paddockban, de még nem tudom, milyen funkcióban. Dolgozunk rajta, talán rövidesen beszélhetünk is róla. 17 éven keresztül rengeteget utaztam, mindig ugyanazokban a hotelekben szálltam meg, ugyanazokra a pályákra mentem, ugyanazt csináltam. Nagy volt a nyomás, és sok sérülésem is volt. És mindig ott volt a szándék, hogy a legjobbamat nyújtsam még egy szimpla edzésen is. Mindig is boldog embernek tartottam magam, hogy azt csinálhattam, amit imádok és amiben sikeres vagyok. De ha lehetőséged van szabadabban és nyugodtabban élni, mint nekem most, akkor azzal élni kell, és kiélvezni, hogy nincs rajtad nyomás, aztán pedig meglátjuk, mit hoz az élet.”

32940_w666px_36a8f2ed6c2c5ea899ac7670e817dd3b



A Motorsport.com azt is tudni véli, milyen szerepkörben láthatjuk a közeljövőben Lorenzót. Az általában megbízható szaklap ugyanis arról számolt be, hogy értesülései szerint a Yamaha tesztversenyzői ajánlattal kereste meg a spanyolt, aki kilenc évig, 2008-tól 2016-ig náluk versenyzett, s ez idő alatt három királykategóriás vb-címet zsebelt be.

A hangvillások tesztcsapata kapcsán egyébként is rengeteg hír látott napvilágot az utóbbi hónapokban: előbb kirakták Jonas Folgert, s úgy tűnt, újfent csak japánokkal dolgoznak majd, később pedig Johann Zarco neve is felmerült, ám ő végül az Avintia Ducatinál kötött. Lin Jarvis, a Yamaha MotoGP-s főnöke Valenciában a Motorsport.com-nak ugyancsak elhintette, hogy lehet európai versenyzője is a tesztcsapatuknak, de alapvetően a japán gárdára fog épülni a programjuk.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: