DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Stoner ismét krónikus fáradtságtól szenved

A visszavonult kétszeres világbajnok egy podcastban beszélt arról, hogy képtelen sporthobbijainak hódolni, mert túlságosan kimerítené már egy egynapos gokartozás is.

Casey Stoner már aktív motoros pályafutása során is küszködött krónikus fáradtsággal, amely miatt több versenyt kénytelen is volt kihagyni. Azt akkor a laktózérzékenységével hozták összefüggésbe, viszont most a Rusty’s Garage elnevezésű podcast friss adásában arról beszélt a 2012 végén visszavonult versenyző, hogy újfent kijöttek rajta a szindróma tünetei, s ez meggátolja abban az ausztrált, hogy kedvenc sporthobbijainak hódoljon:

„Már több mint egy éve nem voltam gokartozni” – mesélte Stoner Greg Rust műsorvezetőnek. „Nincs erőm hozzá már. Nincs erőm egy napig azt csinálni, mert akkor egy hétre kidőlök. Nem igazán csinálom azokat a dolgokat manapság, amiket szeretek, és ez kicsit frusztráló. Szerintem már tíz hónapja nem húztam egy íjat sem.”

32875_w666px_4b6217fe6db3999b224762131179f703



A kétszeres MotoGP-világbajnok elárulta: konkrét fizikai problémái is vannak. „Alapvetően a krónikus fáradtság miatt nem tudom egészségesen és fitten tartani magam. Problémám van a bordáimmal is, amik gyakran kiugranak, és ez kapcsolatban van a csigolyákkal. Már vannak szivárgó porcaim, azokból folyadék szivárog, amely nyomást gyakorol az idegekre, ami görcsöt eredményez, és aztán egy jó hétbe telik, mire újra elkezdhetem terhelni.”

A krónikus fáradtság miatt motorozni sem igazán tud Stoner: „A tavaly januári teszt óta néhány hete ültem először utcai motoron, amikor az USA-ban voltam a születésnapomon az Alpinestars eseményén. Motoroztunk egy keveset néhány sráccal, nem is erőltettük meg magunkat vagy ilyesmi, mégis alaposan kimerített” – fogalmazott az ausztrál klasszis, hozzátéve: az utóbbi néhány hónap gyógyszeres kezeléseinek köszönhetően már javult az állapota, de még mindig nagyon messze van attól, hogy normálisan tudjon edzeni vagy szabadidejében sportolni.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: