DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

MotoGP: Ismét műteni kell Marquezt

Nem maradt következmények nélkül a nyolcszoros világbajnok sepangi és jerezi bukása: zsinórban a második holtszezonja fog rámenni egy vállműtétet követő rehabilitációra.

Marc Marquez úgy teljesítette a 2018-as szezont, hogy annak utolsó szakaszában már annyira rossz állapotban volt a bal válla, hogy még a vb-cím ünneplése közben is kiugrott a helyéről. Akkor az idény végeztével megműtötték a spanyolt, akire több hónapos rehabilitáció várt, így még az idei évad felkészülési időszakában sem volt tökéletes állapotban – aztán mindezek ellenére minden eddiginél dominánsabb évet produkálva húzta be az újabb összetett elsőséget.

marquez-portre-20191



Most úgy tűnik, a történelem ismétli önmagát, ugyanis újfent problémái vannak az egyik vállával a hondásnak, csak ezúttal a jobbal. Marquez először a Malajziai Nagydíj időmérőjének második szakaszában esett nagyot, amikor Fabio Quartararót próbálta követni, s mint most kiderült, már akkor is részleges ficamot szenvedett. Így nyert Valenciában, a jerezi teszt első napján viszont újra ráesett a jobb válla, amely újfent kificamodott.

Éppen ezért az orvosokkal konzultálva úgy határozott a motoros, hogy már szerdán újfent kés alá fekszik Barcelonában, hogy elkerüljék, hogy a jobb válla is ugyanolyan állapotba került, mint volt egy éve a bal: „Idén télen szerettem volna egy kellemes és csöndes szünetet a nagyszerű 2019-es szezont követően – de itt az idő megműteni a jobb vállamat. Mint mindenki tudja, az előző tél roppant nehéz volt a bal vállam műtétje miatt, amely rettenetesen sérült volt már akkor. Szeretném elkerülni, hogy a jövőben ilyen állapotba kerüljön a jobb vállam is, ezért sokat beszéltem az orvosokkal, hogy lássam, mik a lehetőségeink” – idézi Marquezt a Honda közleménye.

„Motegi előtt is volt némi problémám, Malajziában viszont részleges vállficamot szenvedtem a bukásom után. Itt a teszten ez újra megtörtént, ezért a doktorokkal együtt úgy döntöttünk, a legjobb, ha operációval próbáljak elkerülni a helyzetet, ami tavaly a másik vállammal történt. Többé-kevésbé hasonló időt fog igénybe venni, és ugyanúgy fogunk dolgozni, hogy a lehető legerősebben érkezhessünk meg a malajziai tesztre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: