DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Íme, a MotoGP előzetes 2020-as nevezési listája

A MotoGP szervezői a valenciai teszt első napján kiadták a jövő évi rajtlistákat: hivatalosan már csak az Alex Marquez által üresen hagyott Moto2-es ülés kiadó.

MotoGP

Kezdjük a királykategóriával, ahol Alex Marquez tegnapi bejelentésével elvileg az összes ülés elkelt. A pletykák szerint az még nem kizárt, hogy Johann Zarco mégis elfoglalhatja Karel Abraham (vagy esetleg Tito Rabat) helyét az Avintia Racingnél, mindenesetre a ma kiadott előzetes listán a cseh és a spanyol szerepel a ducatis szatellit gárda színeiben. Összesen egyébként a tizenegy csapatból nyolc nem változtatott a felállásán, s a maradék három is csak egy-egy újoncot vet be: az ifjabb Marquez repsolos bemutatkozása mellett a KTM gyári alakulatába érkezik Brad Binder, míg a Tech3-nél a már a hétvégén debütáló Iker Lecuonát köszönthetjük.

Moto2
 
Ez az egyetlen géposztály, ahol még van egy kiadó hely, hiszen a Marc VDS még nem jelentette be, ki pótolja Alex Marquezt: a híresztelések szerint arra van a legfőbb esély, hogy itt fog kikötni végül Zarco. Mindenesetre ezen kívül is lesz jövés-menés, hiszen például a belga csapatnál fog szerepelni Sam Lowes, a Red Bull KTM Ajo alakulatánál – amely a név ellenére az osztrák gyártó kiszállása okán már Kalex-vázat fog használni – Tetsuta Nagashima lesz Jorge Martin társa, a Sky Racing Team VR46-nál Marco Bezzecchi érkezik Luca Marini mellé, az eddig ott szereplő Nicolo Bulega pedig a Gresininél kötött ki Edgar Pons mellett. Visszatér a MotoGP-ből Hafizh Syahrin, míg a Moto3-ból fellép a világbajnok Lorenzo Dalla Porta (Italtrans), legközelebbi kihívója, Aron Canet (Angel Nieto Team), valamint a vb-bronzot megszerző Marcos Ramirez (American Racing) is.
Moto3
 
A legkisebb kategóriában már csak a feljebb lépők miatt is lesznek változások: a Leopard Racing például teljesen új felállással vág neki 2020-nak Jaume Masia és Dennis Foggia révén. A Max Racing Team – Husqvarna-motorokkal – immár két versenyzőt fog indítani Romano Fenati és Alonso Lopez személyében, ahogy a Red Bull KTM Ajo is két motorossal képviselteti magát Raul Fernandez és Kaito Toba révén. Összesen egyébként nyolc újonc lesz a géposztályban, akik közül néhányan szabadkártyásként azért már szerepeltek a vb-n: Ryusei Yamanaka, Jason Dupasquier, Jeremy Alcoba, Deniz Öncü, Maximilian Kofler, Yuki Kunii, Carlos Tatay és Barry Baltus – utóbbi csak májusban csatlakozik a mezőnyhöz, mivel május 3-án fogja betölteni a 16. életévét.
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: