DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Quartararo 32 ezreddel a pole-ban Marquez előtt

Egyedüliként fért be 1:30 alá, s ezzel hatodik rajtelsőségét szerezte a MotoGP-ben a Petronas Yamaha franciája. A nyolcszoros világbajnok és Jack Miller még az első sorban.

Az FP3-as bukása során csuklótörést szenvedő Francesco Bagnaia nélkül vágott neki a MotoGP mezőnye a szezon utolsó időmérőjének Valenciában. A Q1-ben az első körök után Alex Rins és Pol Espargaro birtokolta az első két pozíciót, és végül ők ketten is jutottak tovább: a suzukis öt ezreddel múlta felül a nagy mentést is bemutató KTM-est. Johann Zarco a 13., a visszavonuló Jorge Lorenzo a 16., az első MotoGP-s hétvégéjét teljesítő Iker Lecuona három riválisát is megelőzve a 19. helyre kvalifikálta magát.

quartararo-action-20191



A Q2-es első próbálkozások után Fabio Quartararo vezetett Maverick Vinales és Marc Marquez előtt. A Petronas Yamaha franciája végül a hajrában is a leggyorsabbnak bizonyult: egyedüliként fért 1:30 alá, s ezzel megszerezte idei hatodik pole-pozícióját. Előnye azonban nem volt nagy, mindössze 32 ezreddel múlta felül Marquezt. Az első sorba Jack Miller fért még be alig egytizedes hátránnyal, míg a másodikba a kéttizedes lemaradásban lévő Vinales, valamint Franco Morbidelli és Andrea Dovizioso kvalifikálta magát. Őket a Suzukik követték Joan Mir, Alex Rins sorrendben, a top 10-et pedig Cal Crutchlow és Danilo Petrucci tette teljessé. Valentino Rossi mindössze a 12. helyen végzett.

Az időmérő végeredménye hamarosan!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: